Haberler

Adıyaman'da Süt Dağıtımı Durduruldu

Okullarda dağıtılan sütlerden yaklaşık 70 öğrencinin zehirlendiği Adıyaman'da süt dağıtımı durduruldu.

Okullarda dağıtılan sütlerden yaklaşık 70 öğrencinin zehirlendiği Adıyaman'da süt dağıtımı durduruldu.

Vali Ramazan Sodan, Adıyaman'da dağıtılan sütlerden dolayı 8-9 okulda toplam 70 öğrencinin zehirlendiğini vurgulayarak, süt tahlillerinin sonuçlanıncaya kadar dağıtım yapılmayacağını açıkladı.

Vali Ramazan Sodan başkanlığında ki komisyon tarafından alınan karar doğrultusunda okullarda süt dağıtımı yapılmadı.

Vali Ramazan Sodan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Dün dağıttığımız sütlerden dolayı 8-9 ilköğretim okulundaki yaklaşık 70 öğrencilerimiz rahatsızlanarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan bu çocuklarımıza gerekli müdahale yapıldıktan sonra taburcu edildi. Hiçbir çocuğumuzun sağlığında bir problem yok. Biz araştırma bakımından okullardan süt numunelerini aldık. Süt numunelerinin tahlili için Adana ve Gaziantep'e göndereceğiz. Tahlil neticesine kadar süt dağıtımını durduracağız.

Bu rahatsızlıkların çeşitli nedeni olduğu ileri sürülmektedir.

Hiç içmeyen çocukta alerji yapabileceği veya bünyeye göre psikolojik alerjik etkisi olabileceği ileri sürülmektedir. Tahlil neticesinden sonra bir karar vereceğiz. Ama tahlil neticesine kadar bir daha dağıtmayacağız". - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Sodan Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title