Haberler

Adıyaman'da İlk Kez Gırtlak Kanseri Ameliyatı Yapıldı

Güncelleme:

Adıyaman'da, ilk kez yapılan ameliyatla 72 yaşındaki Ali Arıpak'ın kanserli gırtlağı alındı.

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran Ali Arıpak'ın yapılan kontrolde gırtlak kanseri olduğu belirlendi. 60 yıldır sigara kullandığı belirlenen hastanın ameliyatla kanserli olan gırtlağının alınması kararlaştırıldı. Hastanın da onay vermesinin ardından Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğan Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan başkanlığındaki ekip, kentte ilk kez yapılan ameliyatla Arıpak'ın kanserli gırtlağını ameliyatla aldı.

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Arıpak'ın bir süre daha doktor gözetiminde tutulacağı bildirildi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, ilk kez yapılan ameliyatla benzer hastaların farklı kentlere gitmesinin de önüne geçtiklerini söyledi.

Operasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan ise 60 yıl boyunca günde 3 paket içen hastaya gırtlak kanseri teşhisi koyduklarını belirterek şöyle dedi:

"Yaptığımız operasyonda kanser çok fazla yayıldığı için hastanın gırtlağını tamamen almak zorunda kaldık. Şu an hastamızın durumu gayet iyi sadece konuşma problemi yaşıyor. İlerleyen dönemlerde ses protezi yerleştirerek bu sorununu da çözeceğiz."

ANJİYO VE PROSTA AMELİYATI DA OLMUŞ

Ameliyatla gırtlağı alınan hastanın oğlu Bünyamin Arıpak ise başarılı operasyondan ötürü doktorlara teşekkür ederek, "Babam 60 yıldır sigara içiyor. Daha önce kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu, prostat ameliyatı geçirdi. Şimdi de gırtlak kanserinden ameliyat oldu, şu an sağlığı iyi. Doktorlar hastalığın ana sebebinin sigara olduğunu söyledi. Bunun için insanları sigaradan uzak durmaya çağırıyorum" dedi.

Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Sedat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title