Haberler

Adıyaman'da "Gergedan Böceği" Bulundu

Gölbaşı ilçesinde bir evin bahçesinde bulunan "gergedan böceği" görenlerin ilgi odağı oldu.

Gölbaşı ilçesinde bir evin bahçesinde bulunan "gergedan böceği" görenlerin ilgi odağı oldu.

Gergedan böceğini Kurugeçit Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde otururken eşi tarafından bulduğunu belirten 81 yaşındaki Hüsne Kuzpınarı, önce böcekten korktuğunu ve değişik bir böcek olduğunu fark edince torunlarına ve gelinlerine böceği gösterdiğini söyledi.

Hüsne Kuzpınarı, gazetecilere yaptığı açıklama, torunları tarafından böceğin araştırıldığını, böceğin doğada nadir bulunan bir böcek türü olduğunu kendisine söylediklerini ifade etti.

Kuzpınarı'nın torunu Fatih Sarıkaya da nenesinin böceği bulduğunda önce ne olduğunu anlamadığını sonra kendisinin böceğin fotoğrafını çekip internetten araştırdığını belirtti.

Sarıkaya, şunları kaydetti:

"İnternetten araştırdığımda böceğin nadir bir tür olduğunu ve isminin Gergedan Böceği olduğunu öğrendim. Daha sonra veterinere bu böcek ne yer ne içer diye sordum. Veteriner hekim de böceği doğaya bırakmamız gerektiğini bizlere söyledi. Biz de şimdi kendi bahçemize böceği bıraktık. Duyan komşular böceğe görmeye geliyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sarıkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title