Haberler

Adıyaman // 2// Engelliler, El Üstünde Zirveye Taşındı

Nemrut Dağı Zirvesine Kurulan Platformda İlk Kez Salsa ve Tango Dans Gösterileri Yapıldı.

Nemrut Dağı zirvesine kurulan platformda ilk kez Salsa ve Tango dans gösterileri yapıldı.

ADIYAMAN'da, Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Rotary Engellilerle Zirvede-Nemrut'a Tırmanıyoruz-X Projesi" kapsamında engelliler Mehmetçiğin yardımıyla 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktı. Engel tanımadıklarını ispatlayan bazı engellilerin de katıldığı etkinlik kapsamında Nemrut Dağı zirvesine kurulan platformda ilk kez Salsa ve Tango dans gösterileri yapıldı.

Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan Adıyaman'a gelen yaklaşık 100 engelli, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte bir konuşma yapan Rotary 2430 Bölge Guvernörü Hasan Akduman, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün düzenlediği bu etkinlikle ordumuz, Mehmetçiğimiz, jandarmamız ve üniversitemiz Adıyamanlılarla el ele vererek engellilerimizin buraya çıkmasına yardımcı olduğunu söyledi. Akduman:ö Buradan verilen çok mesaj var. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübümüzün bu yıl onuncusunu gerçekleştirdiği bu etkinlikle tüm dünyaya bir mesaj veriyor. Bu etkinlik artık uluslar arası boyut kazanmıştır. Bu etkinliğe sadece Adıyaman değil Adıyaman dışından da çok sayıda ilden engelli katılıyor ve ülkemizin önemli kuruluşlarının da vereceği destek ile bu etkinlik tüm dünyaya daha fazla yayılacak. Sadece Adıyaman ya da Türkiye değil tüm dünya için önemli bir proje olacak. Ben bu projeden dolayı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübümüze, jandarmamıza, ordumuza ve üniversitemize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Nemrut Dağı'nın zirvesine tüm zorluklara rağmen çıkmayı başaran engelliler, zirvede bulunan devasa heykellere hayran kaldı. Bir engellinin 'İşte Zirvedeyiz' diye bağırması herkesi duygulandırdı. Engelliler Nemrut Dağı'nın doğu ve batı terasını gezerken görme engelliler heykelleri dokunarak inceledi. Nemrut Dağı'na çıkarken zorlanan engelliler zaman zaman tırmanışta mola vermeleri dikkat çekti.

ZİRVEDE SALSA VE TANGO GÖSTERİSİ

Tanrı heykellerinin ve diğer kalıntıların bulunduğu Ören yerine ulaşan engelliler, zirvede hazırlanmış platform üzerinde 2005-2006 Türkiye Salsa Şampiyonu Yunus Emre Tıraş ve Ayça Bilmez'in gösterisinin ardından Ercan Sayar ve Sevda Çakar'ın Tango Dans gösterilerini büyük beğeniyle izlediler.2 bin 206 metre yükseklikteki Tanrıların Tahtı Nemrut Dağında Commagene Kralı Antiochos'un vasiyetinde yer alanö Benim tebaam eğlensin, raks etsin ama savaşmasınö cümleleri zirvede ilk kez yapılan dans gösterileriyle yerine getirilirken, etkinliği engelliler yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.

TÜRK ORDUSU İŞTE BU

Düzenlenen etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz:ö Türk ordusu işte bu, bugün Adıyaman'da bir şehidimiz var onlar vatanı korumak için yurdun dört bir yandan canlarını feda ediyorlar diğer yandan burada gördüğünüz gibi üniversite öğrencileri ile Jandarmanın bütün personeli ve erleri engellileri nemrut dağının zirvesine taşıyorlar. Bu şu anama geliyor, toplumsal sorumluluk ve duyarlılık temelinde hem ordunun hem de üniversitenin böylesi güzel kulüplerle ve Rotary ile bu tür projeleri gerçekleştirmiş olması özellikle içinden geçtiğimiz süreçte Türkiye için çok anlamlıdır. El ve gönül birliğiyle farklılıkların ortadan kaldırılacağı eşitliklerin sağlanabileceğini ve herkesin kendi gözündeki diğerlerinin görüntülerini diğerine de yansıtabileceği bir ülke arzusu içersindeyiz. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübüne bu önderliğinden dolayı teşekkür ediyorumö dedi.

KENDİLERİNİ EL ÜSTÜNDE HİSSEDİYORLAR

Yaşadıklarından duyduğu mutluluğu ifade eden ve Ankara'dan gelen ortopedik engelli Serpil Acar, "Çok mutluyum ve tek üzüldüğüm bir şey var ağabeyler çok yoruluyor onun dışında her şey ve manzara çok güzel. Kendimi el üstünde gibi hissediyorum hayatımda bu bir ilk oldu ve sırtımı Mehmetçiğe dayadım gerisi, boşö dedi. Oldukça neşeli bir gün geçiren engelliler daha sonra zirvede kendilerini el üstünde taşıyan Mehmetçik ve üniversite öğrencileriyle birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

---------------------------

- Nemrut Dağına tırmanmak için toplanan engelliler

- Jandarma ve üniversite öğrencileri tarafından dağın zirvesine taşınan engelliler

- Zaman zaman yolda mola verenler

- Nemurt Dağının zirvesine ulaşan grup

- Tanrı heykelerinin bulunduğu ören yerlerini gezen engelliler

- Dağın zirvesinde kurulan platforumda Salsa ve Tango dansı yapılması

- Dans edenleri ilgiyle izleyen engelliler

- Duygularını dile getiren engelliler

- Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile Rotary 2430 Bölge Guvernörü Hasan Akduman konuşmaları

- Zirvede toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi

- Genel ve detay görüntüler

(Haber -Kamera: Fadıl BİNZET- ADIYAMAN -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title