Haberler

Adil Yargılamayı Etkileme Davası Ergenekon Sonucunu Bekleyecek

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada savcı Ergenekon olarak bilinen yapılanmanın terör örgütü olup olmadığı konusunun yargı kararıyla tespit...

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada savcı Ergenekon olarak bilinen yapılanmanın terör örgütü olup olmadığı konusunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerektiği ve bu dosyanın sonucunun beklenmesine karar vermesini istedi.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada 4 tutuksuz sanık ve taraf avukatlar hazır bulunurken, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile beraber 7 sanık ise duruşmaya gelmedi. Avukat taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, duruşma savcısına mütalaada bulunması için söz verdi. Duruşma savcısı Mehmet Düzgün "Sanıklara isnat edilen suçun tespiti için öncelikle kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen yapılanmanın terör örgütü olup olmadığı konusunda yargı kararı ile tespit edilmesi gerektiği, bu konuda mahkemece verilen kararın henüz kesinleşmediği anlaşıldığından bu dosyanın sonucunun beklenmesine karar verilmesi mütalaa olunur"dedi.

Savcının bu talebi sonrası duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, savcının mütalaasını kabul ederek Ergenekon davasını karara bağlayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak dosyanın gerekçeli kararının bir suretinin istenmesine ve ondan sonra savcısının talebinin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Seyfi Oktay İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title