Haberler

Sahte Tedaş Aracıyla Trafonun Yağını Çalarken Yakalandı

Güncelleme:

Adana'da elektrik trafolarının soğutma motorlarındaki yağı çalan 3 hırsızlık zanlısından biri yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlıların kiraladıkları aracın üzerine TEDAŞ amblemi yapıştırıp, plakasını da siyaha boyayarak hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde bir vatandaş, 12 Ocak'ta oturduğu binanın yakınındaki trafonun yanında siyah plakalı ve üzerinde TEDAŞ amblemi bulunan bir hafif ticari aracın durduğunu fark etti. Araçtan ve içindekilerden şüphelenen vatandaşın ihbarı üzerine Hırsızlık Bürosu ekipleri trafonun yanına geldi.

Polisin geldiğini fark eden 2 kişi araca binip hızla kaçtı.İzlerini kaybettirmeyi başaran zanlılardan biri daha sonra polis tarafından yakalanırken, 01 LE 910 plakalı araç da terk edilmiş olarak bulundu.

Polislere TEDAŞ görevlisi olduğunu söyleyen şüpheli, görevli olduğunu belgeleyemeyince gözaltına alındı. Kiralık olduğu belirlenen araçta yapılan incelemede ise plakanın ayakkabı boyasıyla siyaha boyanıp resmi araç süsü verildiği, üzerindeki TEDAŞ ambleminin de çıkartma olduğu saptandı.

12 TRAFODAN YAĞ ÇALMIŞLAR

Emniyette sorgusuya alınan şahıs trafolardaki kabloları soğuk tutmaya yarayan ve mazot ile eşdeğer olan yağı çalıp sattıklarını itiraf etti. 12 elektrik trafosunun yağını çaldığı iddia edilen zanlıların, litresi 7-8 lira olan yağı 1,5-2 lira arasında minibüs sürücülerine sattıkları belirtildi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı için denetimli serbestlik yasası uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 38 yaşındaki M.Ö. ile C.T.'ın yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

YAĞSIZ TRAFO YANIYOR

Öte yandan TEDAŞ yetkilileri, trafoların sağlıklı bir şekilde çalışması için yağın olması gerektiğini belirterek, "Trafolarda yağ çalındıktan sonra elektrik kesiliyor. Yağ olmaması nedeniyle soğutma sistemi çalışmayan trafolar kısa bir süre sonra yanıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Tedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title