Haberler

Adana Katil Zanlısı Operasyonla Yakalandı

Katil zanlısı operasyonla yakalandıAdana'da ortadan kaybolduktan 10 yıl sonra Mersin'in Silifke ilçesinde cesedi gömülü olarak bulunan Oğuzhan Ekinci'nin katil zanlılarından Özkan Ahagündüz (37), Cinayet Büro ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yakalandı.

Katil zanlısı operasyonla yakalandı

Adana'da ortadan kaybolduktan 10 yıl sonra Mersin'in Silifke ilçesinde cesedi gömülü olarak bulunan Oğuzhan Ekinci'nin katil zanlılarından Özkan Ahagündüz (37), Cinayet Büro ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile yakalandı.

Gözaltına alınıp, sağlık kontrolünden geçirilen Ahagündüz, Ekinci'nin kayıp olan ve öldürüldüğü tahmin edilen sevgilisi Gülşen Yüksel'in cesedinin bulunması için sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Adana polisi, 10 yıl önce ortadan kaybolan Oğuzhan Ekinci'nin sonuca bağlanmayan dosyasını zaman aşımına uğramadan bir kez daha incelemeye aldı. Ekinci'nin ailesinin başvurusu, dosyada yer alan ifadeler ve kayıp gencin geçmişi ile ilgili araştırma yapan ekipler, karanlık noktalar olduğunu tespit etti. Ekinci'nin Antalya'da yaşayan annesi Fatma Ekinci ile yeniden görüşen polis, kaybolmadan önce kuaförlük yapan gencin sevgilisi Gülşen Yüksel'in ailesi tarafından öldürüldüğünü belirledi. Aylar süren çalışma sonrasında işkence yapılarak öldürülen Oğuzhan Ekinci'nin cesedi Mersin'in Silifke İlçesi'nde dağlık alanda toprağa gömülü olarak bulundu. Üzerine beton dökülerek izleri yok edilmeye çalışılan ceset, Cinayet Büro dedektifleri tarafından çıkartıldı. Cesedin yapılan DNA testi sonrasında Oğuzhan Ekinci'ye ait olduğu kesinlik kazandı.

Cinayet ile ilgili olarak Muhammet Ali Yüksel (46), Mehmet Edalı (61), Haluk Köse (38), Kemal Dolgun (61), Nihat Tekin (64), Arif Döker (51), Muhammet Ulus (39), Hüseyin Yücel (39), Emine Yüksel (46), Mustafa Efe (39), Bülent Akyüz (41) ile Emine Yüksel'i (45) gözaltına alındı. Başka bir suçtan cezaevinde yatan Cengiz Yüksel ile kardeşi Bülent Yüksel hakkında ise soruşturma izni aldı.

İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınan zanlılar yapılan sorgularında suçlarını itiraf etti. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan Mustafa Edalı, Hüseyin Yücel, Kemal Dolgun, Haluk Köse, Muhammet Ulus, Bülent Akyüz ile Muhammet Ali Yüksel tutuklanırken, zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevinde bulunan Cengiz ile Bülent Yüksel kardeşler hakkında da tasarlayarak adam öldürmek suçundan yeni bir dava açıldı. Ekiplerin bütün aramalarına rağmen bulunamayan Özkan Ahagündüz hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Özkan Ahagündüz'ün, merkez Seyhan ilçesinin Şehitduran mahallesindeki ailesini ziyarete geldiği bilgisini alan polis, yakalamak için çalışma başlattı. Sokağa giren ekipler, zanlının gizlendiği evi kuşattı. Ahagündüz'ün direnişte bulunma ihtimaline karşı tabancalarını hazırlayıp, parmakları tetikte bekleyen polisler, zanlının kaçma ihtimaline karşı da evlerin duvarlarına ve damlara çıktı. 'Teslim ol' çağrısının ardından yakalanan Ahagündüz, gözaltına alındı.

GÜLŞEN YÜKSEL HALA KAYIP

Oğuzhan Ekinci'den hemen sonra da sevgilisi Gülşen Yüksel'in kaybolduğunu saptadı. Özel bir üniversitede öğrenci olmasına rağmen Gülşah Yüksel'in derslerine devam etmediği, nüfus kayıt sisteminde adresi olmadığı ve 10 yıldan beri de sağlık hizmetlerinden yararlanmadığını ortaya çıkaran polis, genç kızın ölümü ve cesedi hakkında bilgi sahibi olduğunu tahmin ettiği Özkan Ahagündüz'ü sorguya aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silifke Mersin Ekinci Politika Güncel Haberler

title