Haberler

Suriyeli Şahsın 20 Bin Dolara Satmaya Çalıştığı ve Kaliforniyum Olduğunu Söylediği Madde "Reçine" Çıktı

Güncelleme:

Adana'da "kaliforniyum" maddesi sattığı gerekçesiyle polise ihbar edilen Suriyeli şahsın üzerinde bulunan madde incelendi. Yapılan inceleme sonucunda maddenin reçine olduğu ortaya çıktı.

Adana'da Suriyeli bir şahsın 20 bin dolara satmaya çalıştığı ve "kaliforniyum" olduğunu söylediği madde, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından incelendi. İnceleme sonucunda maddenin reçine olduğu ortaya çıktı.

Adana'da Suriyeli bir şahıs, uluslararası dolaşımı yasaklanmış ve radyolojik tehlikesi bulunan tüp içinde kaliforniyum maddesini 20 bin dolara satmaya çalıştığı iddiasıyla polise ihbar edildi. Polis ekipleri, kır düğünü tesisine operasyon düzenledi. Baskında,1 gramı 4 milyon dolara satılan ve kaliforniyum olduğu iddia edilen maddeyi özel kıyafetli ekip, zanlının cebinde tüp içerisinde buldu. Polis, Suriyeli zanlıyı gözaltına alırken maddeyi de incelenmek üzere TAEK'e gönderdi.

REÇİNE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

TAEK tarafından yapılan incelemede maddenin kaliforniyum değil, reçine olduğu ortaya çıktı. TAEK'in raporunda şunlara yer verildi:

"TAEK'e gönderilen madde radyoaktif ve nükleer madde olup olmadığı yönünde değerlendirildi. Söz konusu madde gama spektrometresi ile analiz edildi. Numunenin radyoaktivite açısından gama spektrometrik yöntem ile analizi sonrası ölçülebilir seviyenin üzerinde radyoaktivite tespit edilemedi. Söz konusu madde, spektroskopi laboratuvarında fourier dönüşümlü kızılötesi spektrometresi ile analiz edildi. Analiz sonucunda maddenin poly (sodium 4- styrenesulfonate) olduğu tespit edildi. Sonuç olarak söz konusu madde ölçülebilir düzeyde radyoaktivite içermemektedir. Poly (sodium 4- styrenesulfonate) bir reçine türüdür. Kimyasal ayırma kolonlarında dolgu malzemesi olarak kullanılan reçineler ayrı olarak da satılabilmektedir. Reçine istenen özel bir türün kimyasal maddenin, bir karışım içerisinden ayrılmasında kullanılmaktadır. Örneğin içme suyu arıtma cihazlarında suyun içerisindeki katyon ve anyonların azaltılmasında kullanılmaktadır. Reçineler, kolaylıkla temin edilebilen kimyasal malzemelerdir. Söz konusu reçine nükleer veya radyolojik kullanımı olan bir malzeme değildir."

Suriyeli Şahsın 20 Bin Dolara Satmaya Çalıştığı ve Kaliforniyum Olduğunu Söylediği Madde 'Reçine' Çıktı

KALİFORNİYUM NEDİR?

Dünyanın en pahalı kimyasal elementi kaliforniyum, nükleer araştırmalarda kullanılır. Üstelik nötron kaynağı olarak, petrol kuyularında nem ölçüm aygıtlarında ve altın-gümüş araştırma çalışmalarına da yardımcı olur.

REÇİNE NEDİR?

Reçine, başta çamlar ve kozalaklar olmak üzere bazı bitki ve ağaçların salgıladığı sarı renkli sıvı bir maddedir. Reçinenin kilogramı 40-50 lira arası değere sahiptir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kaliforniyum Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500

Yorumlar (12)

Tr:

Kaliforniyum’u bu şahış nerden bulacak kardeşim biri dememiş mi Kafa mı buluyon diye, MEMLEKETİ MÜLTECİ ÜLKESİ YAPTILAR ARKADAŞ YA !

6
1
yanıtYanıtla
DJ BORİS BREJCHA:

4 GÜNDE 3000 SURİYELİ BAYRAM İÇİN MEMLEKETLERİNE GİTMİŞ. İNŞALLAH DÖNMEZLER.

4
1
yanıtYanıtla
coni:

Musluman kardeslerimiz ne guzel ettik dimi ulkemize alarak !! Ulkeye musallat edenler Allahindan bulsun 1000 kati

3
1
yanıtYanıtla
kıllı:

İyi işte suç oluşmamış. Salıverin gitsin

2
2
yanıtYanıtla
NÖBETÇİ YORUMCU:

Suriyelilerin Sülün Osmanı suç üstü yakalandı

2
0
yanıtYanıtla
GIDI:

suri kaliforniyumu nereden bulacak saçmalayamayın :)

2
0
yanıtYanıtla
tırcı osman:

Haber yalan abi, arkadaş uzay roketi araştırmalarında görevli yakıt mühendisi ve araştırmacısıdır, daha evvel Apollo 18 projesinde füze kalkışta patlayınca Adanaya yerleşti araştırmalarıma devam edeceğim demişti abi

1
0
yanıtYanıtla
hayri:

her şeyi geçtim. o reçineyi nasıl yedin be adam. kutup ayısı bile yedikten sonra kusar dı herhalde.

1
0
yanıtYanıtla
ÜLKEYI SIFIRLADINIZ:

BIZIM SAPIKLAIMIZ TOKATCILARIMIZ DOLANDIRICILARIMIZ GASPCI VE HIRSIZIMIZ TORBACIMIZ SERSERIMIZ TACIZ VE TECAVÜZCÜLERIMIZ YETERLI DEGILMI ILLE DISARIDAN ITHAK ETMEMIZMI GEREKIYOR ANLIYAMADIM

1
0
yanıtYanıtla
Fevzi:

Bizimkiler ceza yemeyip ortada geziyorlar zaten. Yerli gaspçımız, türk hırsızımız 30 defa 40 defa sabıkalı olduğu halde tutuksuz yargılanıyor maalesef. Parmak kesme cezası gelmedikçe adam olmazlar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title