Haberler

Adana'da Silahlı Saldırıda Yaralanan Sivil Polis Şehit Oldu

Adana'da evrak dağıtımı yapan 45 yaşındaki sivil polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

Adana'da evrak dağıtımı yapan 45 yaşındaki sivil polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Motosikletli 2 saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli sivil polis memuru Yılmaz Bozkurt'a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen 3 çocuk babası Bozkurt'a acil müdahale edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek bilgi aldı. Bu sırada polisin haber merkezinden meslektaşlarına kan anonsu yapıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye karşın polis memuru kurtarılamayarak şehit düştü.

HELKOPTERLE HAVADAN ARANDI

Yılmaz Bozkurt'u şehit eden saldırganların yakalanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı Gülbahçesi ve Dağlıoğlu Mahallesi ablukaya alındı. Polis helikopterlere havadan arama tarama çalışması yaparken zırhı ve sivil ekiplerde tüm ara sokakları didik didik etti. Bir portakal bahçesinde motosikletli şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olayla ilgili olup olmadığı belli olmayan şüpheli kişi, el svaplarının alınması için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Görgü tanıklarının da olayla ilgili ifadeleri alıyor.

Mersin'in Aydıncık İlçesi nüfusu kayıtlı olan polis memuru Yılmaz Bozkurt'un şehit olduğunu açıklayan Adana Valisi Mustafa Büyük, soruşturmanın detaylı olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Büyük Seyhan Politika Güncel Haberler

title