Haberler

Adana'da Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çeşitli meslek gruplarından 5'i tutuklu 13 sanığın 15'er yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çeşitli meslek gruplarından 5'i tutuklu 13 sanığın 15'er yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Gökhan Özdemir ve Mevlüt Yavuz katıldı. Fahri Doğan, Hakan Özdemir ve Özer Er, tutuklu bulundukları Şanlıurfa 2 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya iştirak etti. Bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanıklardan mühendis Fahri Doğan, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu iddia edilen telefonun kendi adına kayıtlı olduğunu ancak bu uygulamayı telefonuna yüklemediğini iddia etti.

Araziye çalışmaya gittiklerinde iş yaptığı kişi ve çalışanların kendisinden internet şifresini istediğini belirten Doğan, "Ben de zaman zaman internetimi açarak ortak paylaşıma sunuyordum. ByLock bu şekilde yüklenmiş olabilir. Bank Asyaya ise dini hassasiyet nedeniyle hesap açtırdım." dedi.

Meslekten ihraç edilen gelir uzmanı Hakan Özdemir, ByLock'u telefonuna yüklemediğini, Bank Asyaya ise okuduğu üniversitede ATM'si olduğu için hesap açtırdığını ileri sürdü.

Tutuksuz sanık B.S.K. de 2012 yılında öğrenim gördüğü Çukurova Üniversitesinde öğrenci temsilcisi olduğunu, cemaatle Hakan isimli bir kişinin kendisini yemeğe davet etmesi üzerine tanıştığını anlattı.

Hakan isimli kişinin kendisini "hizmet hareketinin" mensubu olarak tanıttığını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Bana 'Sizinle de tanışmak istiyoruz.' dedi. Hakan daha sonra beni cemaatin üniversite mezunları sorumlusu Furkan ile tanıştırdı. Daha sonra KPSS sorumlusu olarak tanıtılan Emre isimli kişiyle tanıştım. Onunla da birkaç kez görüştük. Emre isimli kişi 2014 yılının sonlarına doğru benim telefonumu istedi. Telefonuma ByLock isimli programı indirdiğini gördüm. Bu program üzerinden birkaç kez Emre ile görüştüm. Emre bana Kimse Yok mu Derneğinde görüşelim diyordu, ben de gidiyordum. Bu şahsın bana birkaç kitap tavsiyesi oluyordu, ben bu kitapları alarak KPSS'ye hazırlanıyordum. Bu şahıs bana 'Sen kendini çalışmaya ver, başka bir şeyle uğraşma.' diyordu. Ancak benden herhangi bir talebi olmadı."

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gökhan Özdemir Şanlıurfa KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title