Haberler

Adana Borsası Yöneticileri: 2015 Kayıp Bir Yıl Oldu

Tobb Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ile Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, yılın son meclis toplantısında üst üste yapılan seçimler ve terörden yakınarak ciddi anlamda ekonomik kriz yaşadıklarını söyledi.

Tobb Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ile Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, yılın son meclis toplantısında üst üste yapılan seçimler ve terörden yakınarak ciddi anlamda ekonomik kriz yaşadıklarını söyledi. Yumuşak, "Kardeşçe birlik içerisinde yaşamalıyız. Seçimler ve terör nedeniyle 2015 kayıp bir yıl oldu " dedi.

Ticaret Borsası 2015 yılı son meclis oturumunu açan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, ekonomik değerlendirmelerinde ise şöyle konuştu:

"Her ne kadar biz bir yılı geride bırakıp, bir yıl ileri gittiysek de, Türkiye'deki seçim ve terör enaz 5 yıl bizleri geriye attı. Ciddi manada ekonomik kriz yaşadık. Kendi normal varlığını koruyabilen tüccar sayısı azdır. 2015 yılı işdünyası için gereçekten kayıp bir yıl oldu. Kurulan yeni hükümet ile piyasa nefes aldı. Artık önümüze güvenle bakmak istiyoruz. Alınacak yeni ekonomik kararlarla aydınlık içerisinde işimizi sürdüreceğimize inanıyorum. ve en önemlisi artık anneler ağlamasın. Annelerin ağlamayacağı yeni bir yıl diliyorum."

RUSYA KRİZİ BİRAN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

2015 yılının sıkıntılı bir yıl olduğunu, acısıyla, tatlısıyla derin yaralarla dolu bir yıl olduğunu ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de 2015'de yaşanan olumsuzluklarla ilgili şunları söyledi:

"Hükümetin 2016 yılı için ortaya koyduğu eylem planı ve hedefleri başbakanımız açıkladı. İş hayatı olarak açıklanan bu hedeflerden memnuniyet duydumuzu ifade etmek istiyorum. Bu hedeflerin biran önce gerçekleştirilmesini beklemekteyiz. Bölgemiz Rusya krizinden de ciddi olarak olumsuz manada etkilenmiştir. TOBB bu konuda hızlı bir şekilde kriz masası oluşturdu. Krizden etkilenen şirketlerin problemleri masaya yatırıldı. Acil çözüm önerileri için ilgili bakanlıklarla toplantılar yapıldı. 'Bu işten nasıl az zararla çıkabilirizin' gayreti içerisinde olundu. Temennim Rusya krizinin de uzamadan biran önce çözüme kavuşmasıdır." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title