Haberler

Adana - Altın Koza Film Festivali

Akdeniz Ülkeleri ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışmaları Sonuçlandı

AKDENİZ ÜLKELERİ VE ULUSAL ÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMALARI SONUÇLANDI

ADANA 17'inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması sonuçlandı.

Hilton Otel'de yapılan toplantıda jüri adına konuşan jüri üyesi Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'na çeşitli üniversitelerin iletişim ve güzel sanatlar fakültelerinde okuyan öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma dallarında 210 eserle başvurduklarını söyledi. İlk elemenin ardından finale kalan 33 kısa filmi incelediklerini belirten Yavuz, daha sonra jüri üyeleriyle kazananları açıkladı.

Oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu da, Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması'na başvuran 368 filmden 60'ının değerlendirmeye alındığını kaydetti. Kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma dallarında düzenlenen yarışmanın koordinatörlüğünü Hilmi Etikan yaptı.

Derece alan filmlerin 5'er bin lira ile ödüllendirildiği Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda 'En İyi Kurmaca Film Ödülü'nü yönetmenliğini Ege Üniversitesi'nden Hakan Ömer Zorka'nın yaptığı 'Meret', 'En İyi Belgesel Film Ödülü'nü yönetmenliğini Erciyes Üniversitesi'nden Musa Ak ve Elif Çelik'in paylaştığı 'Mada' filmi aldı. 'En İyi Canlandırma Filmi Ödülü' Anadolu Üniversitesi'nden Önder Menken'in yönettiği 'Karga Leşi' filmine verilirken, yarışmada 'En İyi Deneysel Film Ödülü'nün sahibi ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Engin Kılıçatan'ın 'Keneler ve Karıncalar' filmi oldu.

6'şar bin lira ödül verilen Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ise 'En İyi Kurmaca Film Ödülü'nü, İtalya'dan Fabio Grassadonia ve Antonio Piazza 'Rita' filmiyle, 'En İyi Belgesel Film Ödülü'nü Türkiye'den Hazar Bayar 'Dört Duvar Bir Pencere' filmi ile aldı. 'En İyi Canlandırma Filmi Ödülü'ne Fransa'dan Ines Sedan'ın 'Uyuyan Adam' adlı film değer görüldü. 'En İyi Deneysel Film Ödülü'nü de Hırvatistan'dan Darko Bakliza 'Format' adlı filmiyle aldı.

Her iki yarışmada ödül kazanan sinemacılara bu akşam düzenlenecek törende Altın Koza heykellerini ve ödülleri verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title