Haberler

Adalet'e Koştular

Bursa Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Bursa Adalet Koşusu'na bin kişi katıldı.

Bursa Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Bursa Adalet Koşusu'na bin kişi katıldı. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, yarışmanın barolar düzeyinde ilk kez düzenlendiğini belirterek, "Adaletin peşinden koşuyoruz" dedi.

Merkez Nilüfer ilçesi eker Meydan'dan start alan Bursa Adalet Koşusu 5 ve 15 kilometrelik iki etap halinde yapıldı. Sırtlarında 'Bursa Adalet Koşusu' yazılı tişörtleri giyen koşucular, yarışın startın verilmesinin ardından yarışa başladı.

Etkinlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, atletizm yarışmasının barolar düzeyinde ilk kez düzenlendiğini belirterek, "Adaletin peşinden koşuyoruz algısı da doğsun istedik. Nasıl sporda şikeyi, dopingi kabul etmiyoruz, yargıda da hileyi, bir başkasına ayrıcalığı ve eşitsiz yarışı hiç kabul etmemiz gerekir. Spor gibi bizi arındıran bir etkinlikte insanları buluşturmak ve adalete çağrışım yapmak, adalete olan ihtiyacımızı farkındalığı yeniden artırmak için bunu başlattık. Umarız bu devam edecek. Avukatlar gününde, 5 Nisan'a yakın duran her pazar günü her yıl bu gerçekleşsin istiyoruz" dedi.

Yarışmanın halka açık olduğunu ve isteyen herkesin burada yer aldığını hatırlatan Demiröz, "Umuyoruz ki bu yarışmaya gelenler her yıl çoğalsın. Çünkü biz unuttuk. Yeniden adalet olabileceğini, tarafsız ve bağımsız yargıyı, güvenilir bir yargının olabileceğine olan umudumuzu kaybettik. Bu bir başlangıç olsun. Yarınlara daha güvenle bakan bir bakış açımız olsun. Yargının tamamen bağımsız olmasını sağlayalım. Biz bunun için buraya toplandık ve bunun için koşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Koşuda bir diğer dikkati çeken ise engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerle yarışmaya katılması oldu. 4 engelli vatandaş tekerlekli sandalyelerle start çizgisinin en önünde yer aldı ve start verilmesinin ardından elleriyle pedal çevirmeye başladı. Koşuya katılanlar renkli görüntüler oluşturdu.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avukatlar Günü Ekrem Demiröz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title