Haberler

Adalet Çalışanları 'Adalet' İstedi

Balıkesir'deki Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi ve Adalet Büro-Sen temsilcileri bugün Adalet Sarayı'nda üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri ortak eylemle adalet istedi.

Balıkesir'deki Türk Büro-Sen Balıkesir Şubesi ve Adalet Büro-Sen temsilcileri bugün Adalet Sarayı'nda üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri ortak eylemle adalet istedi.

Balıkesir'deki sendikalı-sendikasız Adliye çalışanlarının da destek verdiği eylemde konuşan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sıtkı Alkan, Maalesef ülkemizde adalet mekanizmasının sadece hakim ve savcılardan oluştuğu düşünülüyor. Adli yıl açılışlarında da hakim ve savcıların sorunları konuşuluyor, işin mutfağında çalışan adalet personeli unutuluyor. Son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapılacağını, özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Bu iyileştirmelerin diğer adalet çalışanlarını kapsamaması ise infiale neden oldu dedi.

Daha önce yapılan bazı düzenlemelerle Adliye çalışanlarının nöbet ücretleri, havuz paraları ve fazla çalışma ücretlerinin kaldırıldığını hatırlatan Alkan, şöyle konuştu Biz bu haksızlıkların düzeltilmesini beklerken, son düzenleme ile çalışanlar bir kez daha mağdur edildi. Görünen o ki Başbakan ve Adalet Bakanı adliye çalışanlarının feryadına kulak tıkıyor. Şimdi yetkililere soruyoruz. Hakim ve savcılara zam yapılırken, diğer personele yapılmaması adalet midir Hakim ve savcılar ile diğer personel arasında olan ücret uçurumunu daha da açmak adalet midir Adaletin ağır yükünü çeken adalet çalışanlarını yok saymak adalet midir Geçim sıkıntısı çeken adalet çalışanının feryadına kulak tıkamak adalet midir ADALETSİZLİK ÇALIŞMA BARIŞINI DA BOZAR

Adalet Bakanlığı'nın yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almasını, tüm kesimler için iyileştirme ve düzenlemeler yapmasını isteyen Alkan, Adalet çalışanları Adalet Bakanlığı'ndan kendileri için de bir yargı paketi çıkartılmasını istiyor. Adalet Bakanı'nı bu adaletsizliğe müsade etmemesi için uyarıyoruz. Aksi takdirde bu ayrımcı yaklaşım sadece çalışanların moral ve motivasyonunu bozmayacak, çalışma barışını da bozacak. Sendika olarak adalette adalet sağlanana kadar üretimden gelen gücümüzde dahil her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız diye konuştu. Eyleme katılan sendika üyeleri ve Adliye çalışanları, son düzenlemeyi alkışlarla protesto ederken, Adliyede adalet istiyoruz diye sloganlar attı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Bekir Bozdağ Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title