Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yeni yargı paketinde genel af söz konusu değil

Güncelleme:

Katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarının sorularına yanıt veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketinde genel af olup olmayacağına yönelik soruya "Böyle bir şey söz konusu değil, afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda" yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketinde "genel af"ın söz konusu olmadığını belirterek, "Afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda" dedi.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLUNUN KARIŞTIĞI KAZADA YENİ GELİŞME

Bakan Tunç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen Hukuk Klinikleri Sertifika Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da karıştığı bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin konuşan Tunç, sonradan ortaya çıkan görüntülerin ardından yeni bir rapor düzenlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini anımsattı.

"ADLİ TIP KURUMUNDAN EK RAPOR BEKLİYORUZ"

Gelecek rapor doğrultusunda hukuki sürecin devam edeceğini anlatan Tunç, "Adli Tıp Kurumundan ek rapor bekliyoruz ve ona göre Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır ve yargı süreci devam edecektir" dedi.

SOMALİ'DEN İADE TALEBİNDE BULUNULACAK MI?

Vatandaşın hakkının, hukukunun yargı sistemi içinde takip edilip, korunacağından kimsenin şüphesi olmamasını isteyen Tunç, "Bu konuyu başka taraflara çekmek isteyenler oldu. Onlara da diyeceğimiz bir şey yok" diye konuştu. Tunç, Somali'den iade talebinde bulunup bulunulmayacağına ilişkin soru üzerine, "Hep beraber Adli Tıp Kurumunun raporunu bekleyelim. Vatandaşımızın hakkını hukukunu koruma noktasında da yargımızın hassasiyet gösterdiğini ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NIN KİRA FİYATLARIYLA İLGİLİ SÖZLERİ SORULDU

Adalet Bakanı Tunç, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kira fiyatlarına ilişkin basına yansıyan sözlerinin hatırlatılması üzerine, kira uyuşmazlıklarında 1 Eylül'den bu yana arabuluculuğun zorunlu hale getirildiğini söyledi.

"Kiracıyla kiralayanın barışçıl bir şekilde sonuca ulaştığını da görüyoruz" ifadelerini kullanan Tunç, tarafların arabuluculuk kapsamında anlaştığı için yeni bir ev arayışının da doğmaması nedeniyle bunun kiraların da düşmesine katkı sağladığını belirtti. Tunç, "kirada yüzde 25 artış sınırı" uygulamasının da devam ettiğini anımsattı.

"YENİ YARGI PAKETİNDE GENEL AF SÖZ KONUSU DEĞİL"

Tunç, "Yeni yargı paketinde genel af olup olmayacağı" sorusu üzerine, "Böyle bir şey söz konusu değil, afla ilgili bir husus gündemde değil şu anda" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Tunç Yargı Yargı Adli Tıp Kaza Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

esrefpasali:

insanlari hapse atmak cozum degil, vatandasa ve devlete yuk, emniyet tutuyor savcilik saliyor, cezalar caydirici olmali, misal yuz kizartici suc isliyen omur boyu kamu haklarindan kredi kullanmaktan ehliyet alamamaktan oy kullanamaktan siyasi faaliyetlerden men edilmeli, kamu gorevlerinde gorevlendirilip, ceza almali...

16
6
yanıtYanıtla
Fenerli :

Tek gün prim ile ölene kadar her yıl zamlanan sonradan kurulan aile ile bireyleriyle beraber ödenen süper nafaka emekliliği ne zaman son bulacak sayın bakanım?

7
3
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Sürekli yargı paketi çıkıyor, değişen bir şey var mı? Yok. Düzelen bir şey var mı? Yok.

3
1
yanıtYanıtla
Hilmi Ulusan:

İnfazDüzenlemesiMeclise @yilmaztunc @RTErdogan @dbdevletbahceli ?????????? TCK 58 mağdurları için infaz indirimi istiyoruz uzun yilar ceza allan atli mahumlar için af istiyoruz büyük devletimizden @RTErdogan @YildizFeti @AYMBASKANLIGI @tccbiko

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title