Haberler

Kaşıkçı davasının Arabistan'a devredilmesi hukuka uygun mu? Bozdağ'dan çok net yanıt: Kanuna uygun

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin 26 sanığın yargılandığı davanın Suudi Arabistan adli makamlarına nakline yönelik kararın kanuna uygun olduğunu bildirdi. Bozdağ, "Mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasi hesapla yapılan çarpıtma yorumdur." dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin davada 7 Nisan 2022 tarihinde kararını açıklayan mahkeme, yargılamanın durdurularak dosyanın Suudi Arabistan adli birimlerine devredilmesine hükmetmişti. Müşteki Hatice Cengiz'in avukatı aracılığıyla İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, yargılamanın durdurulması ve dosyanın Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesi kararının kaldırılması talep edildi.

KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISI İTİRAZ ETTİ

Cengiz'in avukatı Gökmen Başpınar'ın sunduğu itiraz dilekçesinde, "Onlarca hukuki, ahlaki ve siyasi nedenden ötürü bu kovuşturmanın herhangi bir ülkeye ama Suudi Arabistan'a hiçbir şekilde devredilmemesi gerekmektedir. Buna rağmen 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kovuşturmanın devri kararı verilmiş olup, hatalı ve eksik tesis edilen ilgili kararın kaldırılması zorunluluğu hasıl olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarında bu şekilde vazgeçemez. Ülkemizin duruşu bu konuda belliyken sadece Adalet Bakanlığı mesnetsiz ve anlamsız gerekçelerle olumlu görüş vermesi hasebiyle işbu dava devredilemez" ifadeleri kullanıldı.

"SİYASİ HESAPLA YAPILAN ÇARPITMA YORUMDUR"

Davanın devriyle ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da ise İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Kaşıkçı davasında durma kararı vererek yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrine ilişkin kararıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şu değerlendirmede bulundu:

"Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasi hesapla yapılan çarpıtma yorumdur."

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (8)

Ali Astam:

bu nasıl bir muhalefet vermezsin arkanda durmaz sana ne der başka ülkelerin iç işlerinden verirsin niye verdin der sanki türkiye muhalefet partisi değil abd almanya israil ingiltere çobanı

5
20
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

bir ülkenin gücü varsa başka bir ülkenin topraklarında öldürür,yargılamasınıda kendi yapar.

24
0
yanıtYanıtla
Kuman:

Sende bilip bilmeden zortlamışsın! Bro olay Arabistan toparağı sayılan Elçilik binasında oluyor.

yanıt1
yanıt9
rmzn00:

neyi hukuka uygunmuş ?. olay burda Türkiye de oluyor ama yargılama Arabistanda! gelde gülme

22
1
yanıtYanıtla
Kuman:

Olay Arabistan toprakları sayılan elçilik binasında oluyor. Bilmeden zortlama

yanıt1
yanıt15
vatandaş rıza:

Her türlü haklı olursunuz siyaha beyaz dedirtirirsiniz bu dünyada öteki taraf varsa inşallah vardır orada kurtulabilecekmisiniz inşalh bizde görürüz

15
0
yanıtYanıtla
corci:

tabi tabi kesin öyledir , ne oldu da birden dönüldü yine, ne olduğunu herkes çok iyi biliyor.

11
1
yanıtYanıtla
Kuman:

Senin gibiler kıllansın demişlerdir

yanıt0
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title