Haberler

Açık Artırmayla Güvercin Satıyorlar

Evlerde güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu Çankırı'da hayvanseverler, "açık artırma" usulüyle gerçekleştirilen ihalelerde güvercin alıp satıyor Güvercin Sevenler ve Oyun Salonu İşletmecisi Demir: "Güvercin fiyatları 10 liradan başlar, 5 bin liraya kadar alıcı bulur.

FERHAT BARULAY - Çankırı'da hafta sonlarında toplanan güvercin sevdalıları, çeşitli maharet ve özelliklere sahip evcil güvercinleri açık artırmayla satışa çıkarıyor.

Ankara, Kastamonu ve çevre ilçeler başta olmak üzere kent merkezindeki kahvehanede buluşan güvercin meraklıları, hem güvercin alıp satıyor hem de sohbet etme imkanı yakalıyor.

Kutularda kahvehaneye getirilen güvercinler, sırayla salonun ortasındaki kafeslere konularak, kahvehane sahibinin yönettiği ihalede, teklif usulüyle satılıyor. En yüksek fiyatı veren, istediği güvercini alabiliyor.

"Taklacı" olarak adlandırılan kuşların fiyatı 10 liradan başlayıp, 2 bin liraya kadar çıkabiliyor.

"Araba fiyatına güvercin var"

Güvercin Sevenler ve Oyun Salonu İşletmecisi Metin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mekanlarına ortalama 150 kişinin geldiğini belirterek, kahvehanesinin güvercin meraklılarının uğrak yeri olduğunu söyledi.

"Kuş ihalesini" haftada bir gün gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, "Çevre il ve ilçelerden kuş sevdalıları bu ihalelere katılmaya geliyor. Kuşun türüne ve özelliğine göre fiyatı değişiyor. Güvercin fiyatları 10 liradan başlar 5 bin liraya kadar alıcı bulur. Yeri geldiği zaman bir araba fiyatına kadar güvercin satılır" diye konuştu.

Güvercin meraklısı Yılmaz Çetin ise her hafta sonu ihale için geldiğini belirterek, "Güvercinler, çocuklarımız gibi oldu. Bu, ayrı bir aşk. Bu merak dedem ve babamdan gelen bir şey. Bu kuşları uçurmak ve beslemek çok güzel bir hobi. Güvencin beslerken kötü alışkanlıklardan da uzak duruyoruz. Hatta Çankırı'da yakın zamanda festival düzenleyerek kuş kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Resul Demirci ise yaklaşık 25 yıldır güvercin beslediğini kaydederek, "Güvercin beslemek ve kuşçuluk bir meraktır. Bu kuşlar için en büyük tehlike atmacadır. Güvercin için emek veriyorsunuz, büyütüyorsunuz, tam uçurma aşamasında bir atmaca gelip alıyor. Bizim için en tehlikeli olan atmacadır. Bir diğer tehlike de güvercin hırsızlarıdır. Çoğu arkadaşımız çalınacağı korkusuyla güvercinlerini uçurmuyor. Bunlar bizim için en büyük tehdit" diye konuştu. - Çankırı

Kaynak: AA / Güncel

Metin Demir Kastamonu Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title