Haberler

Abdülkadir Molla İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Güncelleme:

AGD İstanbul Şubesi üyeleri, Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Molla için Fatih Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD üyeleri ve vatandaşlar, cuma namazı sonrası Fatih Camisi'nin avlusunda toplandı.

"Zulme rıza zulümdür", "D-8 acilen harekete geçsin" yazılı dövizler ve pankartlar taşıyan gruptakiler, sık sık tekbir getirdi ve "Şehit Molla, yolun yolumuzdur" sloganı attı.

Gruptakiler, daha sonra dün idam edilen Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

Burada açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Molla'nın idam edilmesinde rolü olduğunu belirttiği Bangladeş hükümetini, ABD'yi ve İsrail'i kınadıklarını söyledi.

İslam dünyasında uyanışın başladığını belirten Esmerer, "Kurtuluş ancak ve ancak Müslümanların birlikteliğindedir, İslam Birliği'nin kurulmasındadır" dedi.

Esmerer, İslam dünyasındaki gelişmeler karşısında kayıtsız kalınamayacağını vurgulayarak, D-8'in canlandırılması gerektiğini ifade etti.

AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da Bangladeş hükümetinin baskılarıyla sözde bir mahkeme tarafından verilen kararla Molla'nın idam edildiğini kaydetti.

İslam dünyasındaki zulüm ve katliamların sona ermesini dileyen Bulut, Müslümanların birlikteliğinin ve İslam Birliği'nin kurulmasının şart olduğunu belirtti.

Gruptakiler, dua edilmesinin ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Abdülkadir Molla Bangladeş İstanbul Politika Güncel Haberler

title