Haberler

Abdi İbrahim'e Kazakistan'dan Aktif Yatırımcı Ödülü

Güncelleme:

1912 yılından bu yana yenilikçi ürün ve hizmetleri, cesur ve öncü girişimleri ile, dokunduğu hayatları ve dünyayı iyileştirmek için tutkuyla çalışan Abdi İbrahim, yurtdışında yaptığı yatırımlarla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir asrı aşkın süredir öncü, cesur ve yenilikçi çalışmalarıyla hayatı ve geleceği iyileştirmek için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Abdi İbrahim, Kazakistan Cumhuriyeti Yatırımlar ve Kalkınma Bakanlığı ile Ulusal İhracat ve Yatırımlar Ajansı "Kaznex Invest" tarafından düzenlenen 'Yabancı Aktif Yatırımcılar Ödülü'ne layık görüldü.

2013 yılında Kazakistan'ın ilk GMP (Good Manufacturing Practices-İyi İmalat Uygulamaları) özellikli modern üretim tesisinin temelini atan ve 2015 yılı sonunda üretime başlayan Abdi İbrahim, bu yatırımıyla Kazakistan'da 'Yabancı Aktif Yatırımcılar Ödülü'ne layık görüldü.

Kazakistan Cumhuriyeti Yatırımlar ve Kalkınma Bakanlığı ile Ulusal İhracat ve Yatırımlar Ajansı "Kaznex Invest" tarafından düzenlenen ödül töreni Astana'da gerçekleştirildi. Kazakistan'ın sanayileşme sürecinde, yatırımların arttırılmasında ve yüksek teknolojilerin geliştirilmesinde katkılarından dolayı ödüllendirilen yatırımcı şirketler arasında yer alan Abdi İbrahim'in ödülünü Abdi İbrahim Global Pharm (AİGP) Genel Müdürü Tayfun Meriç, Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Aset İsekeşev'in elinden aldı.

Abdi İbrahim Global Pharm (AİGP) Genel Müdürü Tayfun Meriç törende yaptığı konuşmada Kazakistan Almatı'da, 12 bin m2 kapalı alanda, uluslararası standartlara uygun bir ilaç üretim tesisi kurduklarını ve 2015 yıl sonu itibariyle üretime başladıklarını dile getirdi. Son derece modern teknolojiyle donatılan bu fabrika ile birçok kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Meriç, Abdi İbrahim Global Pharm'ın geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ve pazarlamasını yaptığını söyledi. Meriç sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk ilaç sektörüne yön veren bir firma olarak böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten ve Kazakistan pazarında yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Aldığımız bu ödül ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir kanıtı. Uluslararası alanda yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdi İbrahim Kazakistan Meriç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title