Haberler

ABD kanalına özel röportaj veren Erdoğan'a açık açık soruldu: 2023 seçimini kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin PBS kanalına özel bir röportaj verdi. Erdoğan, sunucunun "2023 seçimlerini kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok. Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe, bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatifimiz yok" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Amerikan PBS kanalının konuğu olarak, dış politika ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BEN MEYDANLARIN DİLİNİ İYİ BİLİRİM"

Sunucunun "2023 seçimlerini kazanabileceğinizi düşünüyor musunuz yoksa Türkiye farklı mı bir yöne doğru mu gider?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok. Ben meydanların dilini iyi bilirim. Şu anda yaptığım toplu açılışlarda, meydan mitinglerinde eğer on binleri meydanlara toplayabiliyorsam, bu halkımın bize olan teveccühünü göstermektedir. Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe, bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatif yok" yanıtını verdi.

"ENFLASYON AŞILAMAZ BİR TEHLİKE DEĞİLDİR, BEN EKONOMİSTİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'deki enflasyon sorununun nasıl çözülebileceğine" ilişkin soruya karşılık da şunları söyledi; "Enflasyon aşılamaz bir ekonomik tehlike değildir. Ben ekonomistim. Şu anda yüzde 8, yüzde 9 enflasyonun bile tehdit ettiği ülkeler var. Bizde yüzde 80 var. Biz şu anda 250 milyar dolar ihracatı yakalamış bir ülkeyiz. Benim ülkemde marketlerde raflar boş değil. Ama Amerika'da bile bugün raflar boş, Fransa'da raflar boş, Almanya'da raflar boş. Benim vatandaşım şu anda istediği her türlü ürünü marketlerde bulabiliyor. Örneğin şu anda yeni bir adım attık. O da şu, Tarım Kredi Kooperatiflerimizde ürünler çok çok ucuz fiyatla satılıyor. Bunlar diğer zincir marketlerden çok daha düşük fiyatlı. Bizim için şu anda enflasyon bir sıkıntıdır ama yılbaşından sonra biz enflasyonda da bu sıkıntıyı aşacağız ve yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Şu anda Türkiye'nin büyüme oranı yüzde 7,6. Dünyada şu anda ikinci sıradayız büyümede. Bu da bir şeyi gösteriyor."

"BU KONU EN ÇOK BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milyonlarca Suriye vatandaşı ülkesinden ayrılmak zorunda kaldı. Bunların pek çoğu sizin ülkenizde yaşıyor. Siz bu Suriye savaşı nereye doğru gidecek diye düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de "Tabii bu konu en çok bizi rahatsız ediyor. Zira 4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde, ki bunların büyük kısmı Arap'tır, biz bunları misafir ediyoruz." dedi.

"İLK ETAPTA 1 MİLYON SURİYELİ MİSAFİRİMİZİ KENDİ TOPRAKLARINA GÖNDERMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'de vatandaşlık verilen Suriyelilerin olduğunu, bunların içinde doktor, mühendis, hukukçu, ebe, hemşirenin bulunduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti; "Bu kadar vasıflı insanlar sizden bir şeyler bekliyorlar ve biz bu insanları yol ortasında bırakmadık. Elimizden gelen desteği onlara da verdik. Fakat biz şimdi yeni bir adım attık. O da şu, özellikle Suriye'nin kuzeyinde belli bir bölgeyi şu anda briket evlerle inşa ediyoruz. Bu briket evler 2 artı 1 şeklinde. Banyosu, tuvaleti her şeyi içerisinde var. Altyapılarını yaptık. Hedefimiz ilk etapta 100 bin konut yapmak ve bunu artırarak devam ettirmek. Peki niçin bunları yapıyoruz? Bizdeki Suriyeliler tekrar kendi topraklarına dönsün diye bunu yaptık. Orada, o yaşanmaz çadırların içerisinde bu insanların insanlık dışı bir yaşama mahkum edilmesine katlanmak mümkün değil. Biz bununla ilgili de Avrupa Birliği'nden olsun birçok yerlerden destekler istedik. Ama maalesef bu destekleri alamadık. Birçok liderle benim özel görüşmelerim oldu. Fakat öyle de olsa böyle de olsa Türkiye kendi milli bütçesinden ve STK'ların gayretleriyle bu konutları yaptı. Hedefimiz şimdi 250 bin briket eve bunu ulaştırmak ve şu andaki bizde bulunan Suriyeli misafirlerimizi yavaş yavaş kendi topraklarına göndermek." Erdoğan, Türkiye'deki Suriyelilerin dönüşlerinin başladığını, burada hedefin ilk etapta 1 milyonu yakalamak olduğunu söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (49)

Vatansever:

Fazla özgüven iyi değil belediye seçimlerinde gördük halk başkalarını deneyebilir zam zam millet önce cebine bakıyor

326
113
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Evet senin gibiler ilk önce cebine bakıyor. Biz ise ilk önce vatan topraklarını gözetiyoruz. bay kemal gibiler selahattin neden hapiste diye sorgular. Ayrıca o belediye seçimlerinde, ülke geneline bak bakalım kime ne oy çıkmış toplamda?

yanıt130
yanıt249
ihtiyar:

Ben önce vatan diyenlerdenim ekonomi çok değişken bir durum bugün kötü yarın iyi yarın iyi bugün kötü kimse garanti edemez ekonomik olarak uçacağımızı dünya piyasalarına bağlı tam bağımsız türkiye diyorum yani

yanıt98
yanıt88
Vatansever:

Ülkeyi mülteci kampına döndürenlere söyle bu lafları algı operasyonuyla olmaz ben senin gibi takım tutar gibi parti tutmuyorum

yanıt112
yanıt36
ihtiyar:

Vatansever demişssin ama alakn yok kardeş kusura bakma mülteci sorunu bu ülkede zaten yıllardır var olan bir sorun o başka senin yorumun başka ben yukarda ki yorumana istinaden düşüncemi söyledim

yanıt10
yanıt62
ihtiyar:

ayrıca takım tutar gibi parti tuttuğun besbelli cebini düşünen birinden başka bişi beklenmez çünkü

yanıt12
yanıt61
Vatansever:

Kimin parti tuttuğu belli oluyor ben hiçbir partiye üye değilim doğruları söylüyorum kim haksızlıklar karşısında susuyorsa dilsiz şeytandır ey ihtiyar

yanıt59
yanıt10
Bilir Kişi:

Hamit emice, seçimden sonra (ölmez sağ kalırsak) varsa yüreğin buraya gelir dersinki, ya bugüne kadar dediklerimin alayı fos çıktı kusura bakmayın dersin. Var mı sende o yürek hamit emiceeee :)

yanıt9
yanıt26
FLOZOF:

Milletin alternatifi çok Kesin kazanırız diye yola çıkanlar çok yolda kaldı.

231
112
yanıtYanıtla
Salıh Dinçer:

Allah'ına gurban Başkanım sana laf edenler utansın

134
209
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title