Haberler

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman Patrik Bartholomeos'u ziyaret etti

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleşen ziyarette, Sherman'a ABD'nin Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer eşlik etti.

Resmi ziyaretler kapsamında Ankara'nın ardından İstanbul'a gelen Sherman'ın ilk ziyareti Fener Rum Patrikhanesi'ne oldu.

Patrikhane görevlileri tarafından karşılanan Sherman, Aya Yorgi Patrikhane kilisesini ziyaret ederek kiliseyle ilgili bilgi alarak mum yaktı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sherman'ı kilise ziyaretinin ardından ağırladı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman burada yaptığı konuşmada, "Bugün, dünya çapında 300 milyondan fazla nüfusu sahip Ortodoks dünyada saygı duyulan bir lider olan Patrik Bartholomeos ile görüşmekten onur duyuyorum." dedi.

ABD'nin Patrikhane ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisinin olduğunu söyleyen Sherman, bu bağlamda ulusal sınırları aşan küresel problemlerde iş birliği yaptığını dile getirdi.

Sherman, dünya çapında din özgürlüklerini teşvik etmek için Patrikhaneyi bir partner olarak görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Brüksel'de haziranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşecek görüşmelere değinen Sherman, "Türkiye ve Amerika arasındaki stratejik ilişkileri konuşmak için iki lider Brüksel'de bir araya gelecek." dedi.

Patrik Bartholomeos da ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "Basında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın iş birliği yapmak için Brüksel'de görüşeceklerini duydum. Bunun ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunun bir işaret olduğunu düşünüyorum." dedi.

Patrik Bartholomeos, "Ekim ayında ABD'ye ziyarette bulunacağım ve ABD Başkanı Joe Biden'le görüşmeyi heyecanla bekliyorum. Kendisiyle iyi ilişkilerimiz var. ABD Başkan Yardımcısı olduğu dönemde iki defa Patrikhaneyi ziyaret etmişti." ifadelerini kullandı.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüşmelerin ardından Patrikhane bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Patrik Bartholomeos Wendy Sherman Bartholomeos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title