Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Florida senatörünün "Türkiye, NATO'dan çıkartılsın" çağrısına yanıt: Onlar değerli bir müttefik

Güncelleme:

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott'ın, "Türkiye NATO'dan çıkarılsın" çağrısı sonrası Washington yönetiminden yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, fikir ayrılıklarına rağmen Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu söyledi.

Abd Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin "değerli" bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak, ittifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

"TÜRKİYE DEĞERLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ"

Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığı yönündeki açıklamalarının ardından Türkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ilişkin soruya, "Bu konudaki fikir ayrılıklarımıza rağmen Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyebilirim." yanıtını verdi.

ABD'den Florida senatörünün çağrısına net yanıt: Türkiye değerli bir NATO müttefikiABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

İttifakın güçlendirilmesi adına Ankara ile çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Miller, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün TBMM'ye sevk edildiğini de hatırlattı. Miller, "NATO'nun güçlendirilmesi için onlarla ( Türkiye ) çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesini kullanarak, söz konusu güçlendirme çalışmalarının İsveç'in NATO'ya katılımının hızlıca gerçekleştirilmesini de kapsadığını vurguladı.

ABD'DEN HAMAS AÇIKLAMASI

Söz konusu anlaşmazlığın Türkiye yönetimiyle yaşadıkları ilk anlaşmazlık olmadığını vurgulayan Miller, ancak Türkiye'yi hala üretken ve yapıcı bir NATO müttefiki olarak gördüklerini söyledi. Miller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamasına ilişkin, "Hamas'ın gerçek bir terör örgütü olduğuna dair değerlendirmemizde çok net olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

ABD'den Florida senatörünün çağrısına net yanıt: Türkiye değerli bir NATO müttefiki

NE OLMUŞTU?

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott, geçen hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın "terör örgütü olmadığını" ifade etmesinin ardından NATO'ya Türkiye'nin üyeliğini "ciddi olarak gözden geçirmesi" çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Matthew Miller Washington Türkiye Florida Miller Nato Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title