Haberler

Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılması ABD'de 81 milyar dolarlık ticari kayba mal olacak

Güncelleme:

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü'nün bir konteyner gemisinin çarpması sonucu saniyeler içinde yıkılması ülkeyi adeta sarstı. Doğu Yakası'ndaki önemli nakliye hatlarından biri olan Patapsco Nehri üzerinde bulunan köprünün yıkılmasıyla tüm deniz trafiği durduruldu. Günler sürecek bu durumun 80,8 milyar dolarlık ticari kayba yol açacağı bildirildi.

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Patapsco Nehri üzerinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen 8 kişiden 2'sinin kurtarıldığı açıklandı. Öte yandan Doğu Yakası'ndaki önemli nakliye hatlarından biri olan Patapsco Nehri üzerinde bulunan köprünün yıkılması ile bölgede deniz trafiği durduruldu. Bu durum80,8 milyar dolarlık ticari kayba neden olacak.

Eyalet yetkilileri, geminin çarptığı sırada köprünün tadilatında çalışan işçilerden kurtarılan 2 kişinin yakın bölgedeki bir hastanede tedavi altına alındığını, bir işçinin taburcu edildiğini bildirdi.

EYALETTE OHAL İLAN EDİLDİ

Maryland Valisi Wes Moore, kaza sonrası eyalette olağanüstü hal ilan ederken, olayın "terör saldırısı olduğuna dair inandırıcı bir kanıt bulunmadığını" belirtti.

ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişi kurtarıldı

6 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu (NTSB) Başkanı Jennifer Homendy, köprünün yanında yaptığı basın toplantısında, kurtarılan 2 işçi dışında diğer 6 kişiden hala haber alınamadığını söyledi.

Kaza ile ilgili soruşturmanın NTSB tarafından yürütüldüğünü belirten Homendy, "Olaydan önce meydana gelmiş olabilecek her şeyi, geminin güvenlik geçmişini ve yapılan her türlü bakımı derinlemesine inceleyeceğiz." dedi.

ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişi kurtarıldı

Geminin yolculuk veri kayıt cihazının soruşturma için "kritik öneme sahip olacağını" söyleyen Homendy, 24 uzmandan oluşan bir ekibin denizcilik ve gemi operasyonlarını, güvenlik geçmişi kayıtlarını, gemi sahiplerini, operatörleri, şirket politikasını ve her türlü güvenlik yönetim sistemi veya programını inceleyeceklerini vurguladı.

Yetkililer, Baltimore'a gelen yük gemilerinin Virginia Limanına yönlendirildiğini kaydetti.

ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişi kurtarıldı

81 MİLYAR DOLARLIK TİCARİ KAYBA YOL AÇACAK

Öte yandan Francis Scott Key Köprüsü, Baltimore limanı ile birlikte ABD'nin Doğu Yakası'ndaki önemli nakliye hatlarından biri olan Patapsco Nehri üzerinde yer alıyordu. Köprünün yıkılmasıyla birlikte tüm deniz trafiği durduruldu ve güzergahtaki 10 gemi yolda kaldı.

Köprünün yıkılması, ABD'nin ithal mallar için 9. en büyük limanında operasyonları dondurdu, bu durumun 80,8 milyar dolarlık ticari kayba yol açacağı bildirildi.

ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişi kurtarıldı

NE OLDU?

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne yerel saatle 01.30 civarında büyük bir kargo gemisi çarpmış, çarpmanın ardından gemide yangın çıkmıştı.

Yaklaşık 2,57 kilometre uzunluğundaki köprünün bir kısmı çarpma sonucu çökerken, çarpma sırasında köprü üzerindeki birçok araç Patapsco Nehri sularına düşmüştü.

ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişi kurtarıldı

Maryland Ulaşım Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Francis Scott Key Köprüsü'ne çıkan tüm yolların çift taraflı trafiğe kapalı olduğu bildirilmişti.

Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 7 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etmiş, sayıyı daha sonra 8 olarak güncellemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Baltimore Maryland Ulaşım Güvenlik Soruşturma Kaza Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Ben ve sen:

Cok guzel olmus :)

243
52
yanıtYanıtla
Erdal Koç:

Devamını bekliyoruz inşallah. Kendi iç işleriyle uğraşsınlar ki Gazze’deki masum insanları öldürmesinler

260
27
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Daha çok sevindik buradan ama insanların düştüğü durum hariç tabiki devlet olarak

170
17
yanıtYanıtla
Huseyın Sezgi:

Sonunda abd den sevindirici bir haber hiçte ğzülmedim doğrusu.

150
21
yanıtYanıtla
Okan Alçıtepe:

valla sevindim daha buyuklerinide görelim inşallah bu yıkımların

127
14
yanıtYanıtla
Sadık:

Helal olsun yapanlara ,arkasında Çin olabilir.

86
20
yanıtYanıtla
Servet öztürk :

Müslüman ülkeler halkı hep beddua ediyor bu tarz olaylar karşısında sonra basimizdan musibetler eksik olmuyor soruyorum neden ecnebi ülkeler gelişmiş Müslüman ülkeler olduğu yerde sayıyor Allah a havale etmek en iyisi

68
19
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Kardeşim elimizden gelen bu tek bir kaç ülke olarak bir şey gelmiyor ki,gerisinin başları kukla zaten, dünyanın baş belası olduğu için seviniyor insanlar kendi işleriyle uğraşsın yani dünya ya bela olmasın diyoruz ama yine aynilar

yanıt17
yanıt4
Baykal Palandoken:

Biz güçlü olsaydık eziyet edemezlerdi inananlara. O zaman nasıl sınanacaksın ?

yanıt2
yanıt1
Murat Çetin:

Darısı diğer köprülerin başına

44
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title