Haberler

ABD'de "Türk Siyasi Tarihinde Kadın Paneli" - New

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Emine Sare Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'da kadınların Çanakkale ruhuyla mücadeleye koştuğunu belirterek, "Şehit olmayı göze alan bu kadınlar kendi iradeleriyle sokağa çıkmışlar,...

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Emine Sare Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'da kadınların Çanakkale ruhuyla mücadeleye koştuğunu belirterek, "Şehit olmayı göze alan bu kadınlar kendi iradeleriyle sokağa çıkmışlar, ülkeleri üzerindeki hain planlara karşı savaş açmışlardır." dedi.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında KADEM ve Türkiye Maarif Vakfının katkılarıyla "Türk Siyasi Tarihinde Kadın" konulu panel düzenledi.

Panelde "15 Temmuz Darbe Girişimi; Tanklardan Güçlü Kadınlar" başlıklı sunum yapan Aydın, 15 Temmuz'daki ruhun Çanakkale ile özdeş olduğunu söyledi.

O gece erkeklerle kadınların da sokaklara çıkarak hain darbe girişimine karşı koyduğunu vurgulayan Aydın, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında vatan için cepheye koşan kadınlar gibi 15 Temmuz'da da kadınlar yine vatan için sokaklara çıkmışlardır. Şehit olmayı göze alan bu kadınlar kendi iradeleriyle sokağa çıkmışlar, ülkeleri üzerindeki hain planlara karşı savaş açmışlardır." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında yaşanan bazı gelişmeleri aktaran Aydın, darbecilerle mücadele için sokaklara çıkan kadınların hikayelerinden örnekler verdi.

"Bizi bu beladan kurtarın"

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi de olan Prof. Dr. Aşkın Asan ise "Darbe ve Terörle Mücadele" başlıklı sunumunda darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Asan, "Türkiye ne zaman güçlenmişse mutlaka onu tökezletmeye, yavaşlatmaya çalışan güçler maalesef olmaktadır ama artık uyandık." yorumunu aktardı.

FETÖ ile mücadelede vakfın önemine değinen Asan, tüm dünyada bu örgüte bağlı okullarının yavaş yavaş Türkiye Maarif Vakfına devredilmeye başlandığını hatırlattı.

Uluslararası eğitim sektöründe tanınır ve güvenilir bir marka olmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Asan, bütün dünyanın FETÖ'den kurtulmaya çalıştığına dikkati çekti.

Vakfın genel merkezine birçok ülkeden mektuplar gönderildiğini ve bu ülkelerin FETÖ'den kurtulmak istediğini kaydeden Asan, "Bize, 'Bunlar ahtapot gibi tüm sisteme sirayet etmiş durumdalar' diyorlar. 'Bizi bu beladan kurtarın' diyorlar. Tüm dünyayı saran bir veba gibi adeta." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez de "Türk Siyasi Tarihinde Kadın ve Siyaset" başlıklı konuşmasında Türk siyasi tarihinde kadının yeri ve siyasete katılımını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Aşkın Asan Çanakkale Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

title