Haberler

Son dakika haberleri: ABD'de mahkeme, Meksika hükümetinin ABD'li silah şirketlerine karşı açtığı davayı kabul etti

Güncelleme:

Son dakika haberler... Meksika hükümetinin 4 Ağustos'ta bazı ABD'li silah şirketlerine ülkedeki şiddeti artıran ihmalkar ticari uygulamaları nedeniyle açtığı dava, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki mahkeme tarafından kabul edildi.

Meksika hükümetinin 4 Ağustos'ta bazı ABD'li silah şirketlerine ülkedeki şiddeti artıran ihmalkar ticari uygulamaları nedeniyle açtığı dava, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki mahkeme tarafından kabul edildi.

Meksika hükümeti, ABD'deki bir grup silah şirketine Meksika'da şiddeti attıran ve kaçakçılığı kolaylaştıran ticari uygulamalar yapmakla suçlayarak 4 Ağustos'ta dava açmıştı. Meksika hükümetinin açtığı dava, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki mahkeme tarafından kabul edildi. Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Massachusetts Mahkemesi, Meksika hükümetinin ülkede suçluların kullandığı silahların ihmalkar ticaretinden sorumlu çeşitli şirketlere karşı açtığı davayı kabul etti. Bu ilk büyük adım, şimdi sırada tebligat ve yasal süreç var. İlerliyoruz" ifadeleri ile açtıkları davanın kabul edildiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Ebrard bu dava ile birlikte ABD'li silah şirketlerinden ihmalkar ve yasadışı uygulamalarının neden olduğu zararları tazmin etmelerinin talep edildiğini ancak tazminat miktarının dava sonucunda belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Meksika Dışişleri Bakanlığının söz konusu dava üzerinde çalışan hukuk ekibi, sivil haklar konusunda uzmanlaşmış ABD'li avukat Steve Shadowen ve silah şiddetinin önlenmesinde de yer alan Jonathan Lowy tarafından destekleniyor.

Dava metninde Meksika'ya her yıl yasadışı yollarla getirilen yarım milyondan fazla silahın yüzde 68'inin söz konusu şirketler tarafından üretilip satıldığı belirtiliyor. Dışişleri Bakanı Ebrard'ın, söz konusu şirketlerin Meksikalı suç örgütlerine özel modeller geliştirdiğine yönelik iddiası da metinde yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Meksika'da hükümet, 4 Ağustos'ta ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston şehrindeki bir federal mahkemede aralarında Smith & Wesson, Beretta, Colt, Barrett, Glock ve Century Arms'ın bulunduğu bir grup ABD'li silah şirketine karşı, ülkelerindeki şiddeti ve uyuşturucu kaçakçılığını teşvik eden ihmalkar ve yasadışı ticari uygulamaları sebebiyle dava açtığını duyurmuştu.

(Saim Sevinç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Massachusetts Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title