Haberler

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecek

Güncelleme:

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 54 yaşında bir kadına tecavüz suçlamasıyla 44 yıl hapis yatan siyahi Ronnie Long'un suçsuz olduğu ortaya çıktı. 21 yaşında girdiği cezaevinden 68 yaşında çıkan Long'a 25 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Söz konusu rakam, ülke çapındaki en büyük haksız mahkumiyet tazminatlarından biri olarak belirtildi.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 54 yaşında bir kadına tecavüz suçlamasıyla 44 yıl hapis yatan siyahi Ronnie Long'un suçsuz olduğu ortaya çıktı. ABD Temyiz Mahkemesi Yargıcı Stephanie Thacker, polisin maddi delilleri kasıtlı sakladığının anlaşılmasının ardından Long'un mahkumiyetinin iptal edildiğini belirtti. Haksız yere hapis yatan Long'un avukatları, anlaşmaya varılan 25 milyon dolarlık tazminatı ülke çapındaki en büyük haksız mahkumiyet tazminatlarından biri olarak nitelendirdi.

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecekRonnie Long

SUÇSUZ OLDUĞU 44 YIL SONRA ANLAŞILDI

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde 54 yaşında bir kadına tecavüz suçlamasıyla 44 yıl hapis yatan siyahi Ronnie Long'un suçsuz olduğu ortaya çıktı. ABD Temyiz Mahkemesi Yargıcı Stephanie Thacker, konu hakkında yapılan ifşaatlar sonucu "polisin maddi delilleri kasıtlı sakladığının anlaşılmasının ardından" 27 Ağustos 2020'de Long'un mahkumiyetinin iptal edildiğini belirtti.

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecek

25 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDENECEK

Haksız yere, 44 yıl 3 ay 17 gün hapis yatan Long'un avukatları, anlaşmaya varılan rakamı (25 milyon dolar) ülke çapındaki en büyük "haksız mahkumiyet tazminatlarından biri" olarak nitelendirdi. Long'un tazminat davası açtığı Concord Şehir Meclisinden yapılan yazılı açıklamada, "Concord şehri, önceki şehir çalışanlarının Long'un haksız mahkumiyetine yol açan önemli hataları ve kasıtlı suiistimallerinin sorumluluğunu kabul ediyor." ifadesine yer verildi.

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecek

TECAVÜZ SUÇLAMASIYLA ÖMÜR BOYU HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Açıklamada, "Bay Long ve ailesine onlardan alınan her şeyi tam olarak geri verecek hiçbir önlem olmasa da, bu anlaşma aracılığıyla geçmişteki yanlışları düzeltmek ve sorumluluğu üstlenmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." denildi. ABD medyasında yer alan bilgilere göre, 68 yaşında olan Long, 1976'da, 21 yaşındayken, "beyaz bir kadına tecavüz ve hırsızlıkla" suçlanmış ve tamamı beyazlardan oluşan jüri kararıyla iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecek

ABD'de haksız yere 44 yıl hapis yatan kişiye 25 milyon dolar tazminat ödenecek

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Carolina Carolina Hukuk Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

tamer topaloglu:

İdam bu yuzden kötü işte. Eğer idam edilseydi şu an tazminatı mümkün olmayacak herkes onu suçlu ilan edecektir.

97
49
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Polisin hatası yüzünden katiller serbest mi gezsin ? Cinayet işlediği kesinleşen kişinin cezası idamdır, suç şüpheliyse zaten idam edilmez boş yapma.

yanıt37
yanıt38
Cool Black:

Mahalle sakini zaten adam polisin kasıtlı veya kasıtsız hatası yüzünden hapis yatmış. Hayır söylediğinle anlatmaya çalıştığın çok fatklı.

yanıt2
yanıt1
sade vatandaş:

bizde olsa ikibuçuk lira alırdı

118
13
yanıtYanıtla
NECMETTİN SNTL:

Doğru söylüyorsun bizim adalet rezillik bizde ne kadar haklı olsan alacağın tazminat ekmek parası Sistem ne tazminat ödeyeni fakirleştirmeyecek tazminat alanı zenginleştirmeyecek adam yıllarca sıkıntı eziyet çekiyor ömrü gidiyor eş yok çocuk yok anne baba akraba dost yok çevren kötü biliyor herşeyden mahrum al sana üç kuruş yazıklar olsun böyle adalete

yanıt14
yanıt2
A B:

Tamamen ırkçılık adaletin önüne geçmiş vaziyette Abd nin % 90 adalet sistemi maalesef böyle

81
7
yanıtYanıtla
Unknown 123:

Bizde 44 yil yatan varmi ??

69
7
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Bizde böyle şeyler olmaz, idam ederler sonra da siyasetin malzemesi yaparlar...

yanıt15
yanıt8
EkSeS:

44 yıl icin , 44 Milyon $ alması gerekirdi ! Bu yaştan sonra gelen parayı ne yapacak o da ayrı soru.

65
7
yanıtYanıtla
Cool Black:

Büyük ihtimalle ordaki kadınlardan biri kızı sarılan da torunu olabilir. 25 yaşında girmiş hapse. hapse gşrmeden belki evliydi. çocuğuna yarar ilte

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title