Haberler

Biden'dan İsrail'e misilleme hazırlığında olan İran'a tek kelimelik çağrı: Yapmayın

Güncelleme:

İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırı ve İran'ın karşılık vereceğini açıklaması gerilimi artırdı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e saldırıda bulunmaması konusunda İran'a çağrıda bulunarak "Yapmayın" mesajı gönderdi. Biden, son durum hakkında "Güvenli bir bilgi almak isterdim ancak beklentim her an olabileceği yönünde. Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak." ifadelerini kullandı.

İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırı ve İran'ın karşılık vereceğini açıklaması gerilimi artırırken ABD Başkanı Joe Biden, İran'a çağrıda bulunarak "Yapmayın" mesajı gönderdi.

BIDEN: SALDIRI HER AN OLABİLİR

Öte yandan Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan ABD Başkanı Joe Biden'a, İran'ın İsrail'e düzenleyeceği olası saldırı soruldu. İran'ın ne kadar kısa zamanda İsrail'e saldırabileceği yönündeki soruya Biden, "Güvenli bir bilgi almak isterdim ancak beklentim her an olabileceği yönünde." diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e saldırı tehditlerine karşı destek mesajı verdiABD Başkanı Joe Biden

"BİZ KENDİMİZİ İSRAİL'İN SAVUNMASINA ADADIK"

Biden, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e saldırı tehditlerine karşı destek mesajı verdi

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde, toplam 7 kişi ölmüştü. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının, ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadesini kullanmıştı. ABD Başkanı Joe Biden da İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Joe Biden Tel Aviv İsrail İran Savunma Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

İsmail Atış:

İsrail İran'ın büyük elçiliğine saldirmadan da yapma deseydin ya su kâfirlerin birbini tuttuğu kadar biz Müslüman ülkeleri birbirimizi tutamadik yandaş olmadık bi yandan buna üzülüyorum

270
10
yanıtYanıtla
NEFER OGLU:

amaç kışkırtıp İran'daki ateşin içine çekmek. İran zaten abido nun paralı askeri. hazır ve nazır bekliyor

yanıt19
yanıt12
Nuri Aga:

Biz dahil tüm ülkeler acilen İsrail den büyük ekçilerini çekmeli, kendi ülkesinde İsrail elçisini sınır dışı etmeli.

yanıt27
yanıt0
ERKAN ÜNAL:

İrana atıp tutanlar başka ülkeler ne yapıyor önce ona baksın,diğer Müslüman ülkeler ne yapıyorlar??

147
21
yanıtYanıtla
Haydar :

İran önceden haber vererek , bombaladığı ileri sürecek. Aslında İranın bombalanması ve parçalanması Ortadoğu için çok iyi olacak.

yanıt8
yanıt7
iskender aybaroglu:

İsrailin savunmasına kendini adayacağına masum çocuklar içinde bu cümleyi Neden kurmuyorsun sizin karakteriniz savunmasız insanları vurmak

151
13
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Bu mikrop Amerika yok olmadan dünya rahat edemez

128
5
yanıtYanıtla
O Z:

Saldırı mı? Buna meşru müdafaa denilir saldırı değil. İsrail in yaptığına saldırı denilir.

120
5
yanıtYanıtla
Atilla Tanin:

Abd nin kendisini İsrail’e adaması çok ilginç Abd halkının bundan haberi var mı

118
5
yanıtYanıtla
Erkin Jumayev:

Vur

90
8
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title