Haberler

AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Heyeti Başbakanlık'ta

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan görüntüler Avrupa'daki sığınmacı krizi- Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş: - "2011 yılından itibaren açık kapı politikasıyla uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülen sığınmacı yaklaşımının, artık Türkiye'nin kendi öz kaynakları ve gücüyle üstesinden gelemeyeceği bir kriz haline geldiğini ve Avrupa'ya yöneldiğini görüyoruz"- AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Danielsson: - "Bu mesele, AB sınırlarının ötesine giden bir ölçekte işbirliğini gerekli kılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Toplantıdan görüntüler Avrupa'daki sığınmacı krizi- Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Yetiş: - "2011 yılından itibaren açık kapı politikasıyla uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülen sığınmacı yaklaşımının, artık Türkiye'nin kendi öz kaynakları ve gücüyle üstesinden gelemeyeceği bir kriz haline geldiğini ve Avrupa'ya yöneldiğini görüyoruz"- AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Danielsson: - "Bu mesele, AB sınırlarının ötesine giden bir ölçekte işbirliğini gerekli kılıyor. Bu çerçevede en önemli ülkelerden birisi Türkiye'dir" Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş, "2011 yılından itibaren açık kapı politikasıyla uluslararası hukuk çerçevesinde yürütülen sığınmacı yaklaşımının, artık Türkiye'nin kendi öz kaynakları ve gücüyle üstesinden gelemeyeceği bir kriz haline geldiğini ve Avrupa'ya yöneldiğini görüyoruz" dediYetiş ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Merkez Bina'da, Avrupa Birliği (AB) Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson başkanlığındaki heyetle sığınmacılar konusunu görüştü. Suriye'de 2011'de başlayan krizin küresel bir meseleye dönüştüğünü ve Türkiye üzerinden düzensiz şekilde AB'ye yoğun sığınmacı akışının yaşandığını anlatan Yetiş, "Bunun köklü çözümünün savaşın bir an önce sona erdirilmesi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bugün birlikte yapacağımız çalışma çok önemli. AB'nin Türkiye ile birlikte ortaya koyacağı çalışmaya hepimiz inanıyoruz" ifadesini kullandı. - "Mülteci krizi AB'nin en önemli gündemi" Christian Danielsson ise Suriye'de savaş durmadığı takdirde sığınmacıların gelmeye devam edeceğini belirtti.Danielsson, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin gösterdiği olağanüstü çabaların, Avrupalılar başta olmak üzere tüm dünyadan takdir gördüğüne işaret etti.Sığınmacı krizinin AB içinde en öncelikli siyasi gündem maddesi olduğunu vurgulayan Danielsson, "Bu konuyu tek başına bir ülkenin ya da bir grup ülkenin çözemeyeceği ortada. Bu mesele, AB sınırlarının da ötesine giden bir ölçekte işbirliğini gerekli kılıyor. Bu çerçevede en önemli ülkelerden birisi Türkiye'dir" şeklinde konuştu.Danielsson, "Bu konunun kapsamlı bir bakış açısıyla ele alınması gerektiği kabul edilmektedir. Zaten bu sebepten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyaretinde AB kurumlarının başkanlarıyla yaptığı görüşmeler son derece önemlidir. Bu toplantılarda somut işbirliği konuları üzerinde çalışma kararı alındı" dedi.Christian Danielsson, AB Komisyonu'nun sığınmacılar konusunda Türkiye ile somut işbirliğiyle ilgili eylem planı taslağı hazırladığını ve bu kapsamda Türkiye'deki sığınmacılara ilave destek verilmesinin planlandığını hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Murtaza Yetiş Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title