Haberler

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Özbekistan'da temaslarda bulundu

Güncelleme:

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te çeşitli temaslarda bulundu. Schinas, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşerek, AB ile Özbekistan arasındaki işbirliği meselelerini ele aldı. Ayrıca, Orta Asya-AB ilişkilerinin genişletilmesi ve ulaşım alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları da görüşüldü.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te çeşitli temaslarda bulundu.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas'ı kabul ederek, taraflar arasındaki işbirliği meselelerini görüştü.

Görüşmede Schinas, AB ile Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yılı dolayısıyla Mirziyoyev'i kutlayarak, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in selam ve iyi dileklerini iletti.

Özbekistan ile AB arasındaki çok taraflı işbirliğinin daha da genişletilmesine ilişkin konuları gözden geçiren taraflar, son yıllarda işbirliğinin çok daha aktif hale gelmesinden duydukları memnuniyet dile getirdi.

Görüşmede taraflar, AB ile Orta Asya arasındaki ilişkilerin genişletilmesine yönelik hayata geçirilmekte olan "yol haritası", bu yıl Özbekistan'da gerçekleştirilmesi planlanan Orta Asya-AB Birinci Zirvesi ile AB ve Orta Asya arasındaki ulaşım ve taşımacılık alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin 29-30 Ocak'ta Brüksel'de yapılacak Küresel Ağ Geçidi Yatırımcı Forumu'na hazırlıkla ilgili meseleleri ele aldı.

Görüşmede taraflar ayrıca Afganistan'a insani yardım da dahil bölgesel meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Margaritis Schinas, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile bir araya gelerek, taraflar arasındaki işbirliğinin durumu ve perspektifiyle ilgili konuları görüştü.

Görüşmede Schinas ve Saidov, taraflar arasındaki ekonomik ve kamu diplomasisi, sürdürülebilir kalkınma alanlarında işbirliğinin daha da geliştirilmesi meselelerinin yanı sıra Özbekistan-AB ve Orta Asya-AB formatlarında 2024'ün ortak gündemiyle ilgili konuları da ele aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Orta Asya Taşkent Avrupa Birliği Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title