Haberler

Aa'ya "Yılın İş Uygulaması Projesi" Ödülü

"SAP Forum Ankara'dan AA'ya "Yılın İş Uygulaması Projesi" ödülü verildi AA Bilgi Teknolojileri Direktörü Şıvka: "Şu anda Mısır'dan, Kahire'den haber geçen neredeyse tek ajansız" "2020 yılına geldiğimizde Türkiye, 11 dilde dünyanın dört bir tarafına haber yayıyor olacak.

Systems Analysis and Program Development (SAP) Forum Ankara'dan, Anadolu Ajansına (AA) "Yılın İş Uygulaması Projesi" ödülü verildi.

Ödülü alan AA Bilgi Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka, yaptığı konuşmada, AA'nın milli mücadeleyi dünyaya duyurmak, Anadolu'nun dışına yayabilmek amacıyla kurulmuş bir kurum olduğunu söyledi.

AA'nın milli mücadele döneminde 3 ayrı dilde yayın yaptığına dikkati çeken Şıvka, "Anadolu Ajansı, son 2 yılda bu misyonu yeniden hatırladı. Artık 100. yıl vizyonu ile dünyanın ilk 5 haber ajansı olma hedefini koydu" ifadesini kullandı.

Şıvka, AA'nın iki yılda 7 dilde yayın yapar hale geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Kesinlikle bu, çeviri şeklinde değil. Direkt kaynağından ana dilde yayın yapıyoruz. Şu anda Mısır'dan, Kahire'den oradan haber geçen neredeyse tek ajansız. 50 tane muhabirimiz var hem de yerel muhabir bizzat kaynağından haber topluyorlar. 11 dilde yayın hedefimiz var. İnşallah 2020 yılına geldiğimizde Türkiye, 11 dilde dünyanın dört bir tarafına haber yayıyor olacak. Bu çok önemli bir misyon. Bu süreçte tecrübe çok önemlidir. İnsanlarla uyumlu hale gelebilecek bir global yazılıma ihtiyacımız vardı. Bu sebeple SAP'ı tercih ettik."

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, etkinliğin temasının "Gelecek bugün" olduğunu söyledi.

Keskin, SAP olarak sundukları teknolojilerin çok önemli olduğunu belirterek, 1 milyardan fazla sosyal ağ kullanıcısının olduğunu, her 18 ayda dünyadaki veri miktarının neredeyse 2 katına çıktığını ifade etti.

Bulut teknolojisinin insanların hayatına girdiğinin altını çizen Keskin, "Kurumlar artık en fazla zamanı, uygulamalarla yaratacağı farklılıklar üzerine yoğunlaştırıyor. SAP, bir teknoloji şirketi ama bugün her şeyden önemlisi SAP, bir bulut şirketi. Sunduğu her şeyi bulut üzerinde müşterilerine isterseniz yerinde isterseniz bulut üzerinde alma imkanı sunuyor. Dünyada en fazla bulut abonesi olan şirket olarak bugün SAP'nin 35 milyon abonesi var" diye konuştu.

Bugün 25 farklı sektöre özel çözümler götürdüklerini belirten Keskin, 2015'te 1 milyar abone hedefleri olduğunu bildirdi.

Etkinlikte ödül alanlar şöyle:

Kamu sektöründe en kapsamlı kurumsal dönüşüm projesi : Hv. K. K. MEBS. Başkanı Dr. Hv. Tuğg. Mehmet Argun

Yılın Stratejik İş Ortaklığı: Havelsan Genel Müdür ve CEO'su Sadık Yamaç

Yılın İş Zekası Projesi: TEI TUSAŞ Motor Sanayi Bilgi Teknolojileri Müdürü Cengiz Soykan

Yılın İş Uygulaması Projesi: Anadolu Ajansı Bilgi Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title