Haberler

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ile bir araya geldi

Güncelleme:

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki temasları kapsamında Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ile bir araya geldi. Karagöz, Büyükelçi Güngen'den Türkiye ile Japonya'nın geniş yelpazedeki ilişkilerinin son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki temasları kapsamında Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ile bir araya geldi.

Karagöz, "Kyodo News" ev sahipliğinde Tokyo'da düzenlenen "52. Asya - Pasifik Haber Ajansları Birliği" (OANA) Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

Karagöz, ziyaretinde, Büyükelçi Korkut Güngen'den Türkiye ile Japonya'nın geniş yelpazedeki ilişkilerinin son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümünün önemine değinen Karagöz, gelinen noktanın pek çok alanda Japonya-Türkiye ilişkilerine ivme kazandıracağına inandığını söyledi.

AA'nın küresel haber faaliyetleri hakkında bilgi veren Karagöz, uluslararası gündemi belirleyen gelişmelerin cereyan ettiği tüm noktalarda dünya ve Türkiye kamuoyunu en etkili şekilde bilgilendiren çalışmalara imza attıklarını dile getirdi.

Karagöz, OANA Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında, uluslararası haber ajanslarının gündemindeki sınamaları ve çeşitli işbirliği potansiyellerini müzakere etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Büyükelçi Güngen de Türkiye ile Japonya arasında sağlam tarihsel köklere sahip bir dostluk ve dayanışma bulunduğunu belirtti.

Bu yıl ikili ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Güngen, yıl dönümünü Japonya ile ilişkileri daha da ileriye taşımak için önemli bir vesile olarak gördüklerinin altını çizdi.

Güngen, "Basın-yayın kuruluşlarımız bu anlamda özel bir role sahip. Türk ve Japon basın-yayın kuruluşlarının artan yakın temasları, ilişkilerimizin daha da ilerletilmesinde bizi cesaretlendiriyor." dedi.

Büyükelçi Güngen, AA Genel Müdürü Karagöz'ün ziyaretini bu bakımdan çok önemli bulduğunun altını çizdi.

Karagöz, görüşmenin ardından, AA'nın Gazze'de işlenen insanlık suçlarını belge niteliğindeki fotoğraflarla gözler önüne serdiği "Kanıt" kitabı ile AA penceresinden 2023 yılına damga vuran olayların derlendiği "2023 Yıllık" kitabını Büyükelçi Güngen'e takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Serdar Karagöz Türkiye Japonya Korkut Tokyo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title