Haberler

Aa Foto Muhabirleri, Savaş Bölgelerindeki Deneyimlerini Anlattı

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri Sinan Gül ile Salih Zeki Fazlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri Sinan Gül ile Salih Zeki Fazlıoğlu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Lisede, "Kış Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda Gül ve Fazlıoğlu, iç savaşın yaşandığı ülkelerde görev yaptıkları dönemde edindikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sinan Gül, foto muhabirinin görevinin, savaşta yaşanan gerçekleri, bunu öğrenme imkanı bulunmayanlara aktarmak olduğunu dile getirdi. Gül, ileride savaş muhabiri olmak isteyenlerin AA'nın Polis Akademisi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlediği Savaş Muhabirliği eğitimine katılabileceklerini ifade etti.

Suriye'de keskin nişancı tarafından ayağından vurulduğunda neler hissettiğini soran bir öğrenciye Sinan Gül, o an ayağının bir yere takıldığını düşündüğünü, vurulduğunu ise daha sonra fark ettiğini söyledi. Her savaş görevine gittiğinde ailesinden helallik isteyerek yola çıktığını anlatan Sinan Gül, "Vurulduğumda bir an foto muhabiri refleksi olarak ayağımın fotoğrafını çekmeyi düşünmüştüm." ifadesini kullandı.

Pek çok iç savaş ve savaşın yaşandığı bölgede foto muhabirliği yapan Salih Zeki Fazlıoğlu ise savaş foto muhabirliği için gönüllülüğün esas olduğunu dile getirdi. Fazlıoğlu, hiç unutamadığı bir anısını soran öğrenciye, "Güngören'deki terör saldırısında olay yerine ilk giden foto muhabirlerinden biriydim. Orada çok sayıda ceset görmüştüm. Bir anda ihtiyar bir kişinin yerde yattığını fark ettim. Son anlarıydı..." yanıtını verdi.

Okul Müdürü Mitat Tekçam, Gül ve Fazlıoğlu'na teşekkür etti.

Tekçam, "Anadolu Ajansına ve bugün aramızda bulunan değerli çalışanlarına teşekkür etmek isterim. Özellikle alandaki tecrübeleri ve mesleki tecrübeleriyle öğrencilerimizle çok güzel bilgileri paylaştılar. Hem o savaş bölgeleri hem de bulunduğumuz coğrafyayla ilgili güzel tecrübeleri dinlemiş olduk." dedi.

Organizasyonda görev alan öğrencilerden Melisa Bıyık da "AA foto muhabirlerine teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın sormak istedikleri sorular vardı. Çok güzel yanıtlar aldık." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Salih Zeki Sinan Gül Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title