Haberler

AA Foto Muhabiri Gül Mesai Arkadaşlarını Ziyaret Etti

Güncelleme:

Halep'te yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül, ziyaret için geldiği AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Suriye'deki olayları izlerken 30 Temmuz'da Halep'te yaralanan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Sinan Gül, ziyaret için geldiği AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde çalışma arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Sinan Gül görev yaptığı, AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Gül'ü başta İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici olmak üzere mesai arkadaşları kapıda karşıladı. Daha sonra bina içinde farklı departmanları gezen Gül, çalışma arkadaşlarıyla sohbet etti, hasret giderdi.

67 gün aradan sonra arkadaşlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan Gül, bir an önce, tam olarak iyileştikten sonra, fotoğraf makinesini eline alarak iş başı yapmak istediğini söyledi.

Kimsenin yardımı olmaksızın ve aksamadan yürüdüğü gözlenen Gül, şunları söyledi:

"Uzun süredir, çalışma ortamımdan uzak kalmıştım. Yaşadığım olaylardan sonra, çalıştığım kuruma dönmek, bu atmosferi teneffüs etmek dahi büyük bir mutluluk oldu. Çalışma arkadaşlarımı ve çalışma ortamımı çok özlediğimi bir kez daha anladım. Tedavim devam ediyor. Koltuk değneği yardımı olmadan yürümeye başladım ama henüz ayakkabı giyemiyorum. Tedavim bittiğinde görevimin başında olacağım."

Ayağına nakledilen dokunun kısa sürede uyum sağladığını belirten Gül, ayak parmaklarından üç tanesini henüz oynatamadığını ama tedavinin tamamlanmasıyla bunun da olacağını ifade etti.

Sinan Gül ayrıca Suriye'deki Esed güçlerinin esir tuttuğu kameraman Cüneyt Ünal ile diğer gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını temenni etti.

AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici de, tedavisi bir süre daha devam edecek olan Sinan Gül'ü, en kısa sürede aralarında görmek istediklerini dile getirdi.

Suriye'de yaşanan olayları izlemek üzere 19 Temmuz'da Suriye'ye giden AA foto muhabiri Sinan Gül, 30 Temmuz günü Halep'teki Şaar bölgesinde çatışmaları izlerken, keskin nişancılar tarafından ayağından ve baldırından vurulmuştu. İlk tedavisi Halep'teki Dar eş-Şifa Hastanesi'nde yapılan Gül, aynı gün akşam saatlerinde Kilis Devlet Hastanesi'ne, oradan da Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne getirilmişti.

31 Temmuz'da da Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'daki Medicalpark Bahçelievler Hastanesi'ne getirilen Gül'e burada doku nakli yapılmıştı. 35 gün hastanede tedavi gören Sinan Gül, 3 Eylül'de tedavisine evde devam edilmek üzere taburcu edilmişti.

Muhabir: Sefa Mutlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ekici Sinan Gül İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

title