Haberler

A.Karahisar - Baba, Oğlunun Cezaevinde İntiharına İnanamıyor

'oğlumun Elleri Arkadan Bağlıydı, Bu Şekilde İntihar Edemez'

'Oğlumun elleri arkadan bağlıydı, bu şekilde intihar edemez'

AFYONKARAHİSAR'da kayınvalidesini öldürdüğü için cezaevine girmesinden 4 ay sonra intihar ettiği belirtilen 31 yaşındaki Oktay Demir'in babası Balı Demir, oğlunun ellerinin arkadan bağlı olduğunu, bu şekilde intihar edemeyeceğini iddia etti. Adli Tıp raporu, Başsavcılık ve mahkemenin 'intihar' kararına rağmen, oğlunun intihar ettiğine inanmayan baba Demir, Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesi'nde yaşayan Oktay Demir, 13 Mayıs 2009'da eşi 28 yaşındaki Ümmühan Demir'le kavga etti. Bunun üzerine Ümmühan Demir, 3 çocuğunu bırakarak annesi 48 yaşındaki Ferah Karşıyakalı'nın evine gitti. Eşiyle barışmak için kayınvalidesinin evine giden Oktay Demir, kendisiyle barışmayan eşiyle burada da kavga etti. Damadının kızını dövmesine kızan Ferah Karşıyakalı, diğer kızı 24 yaşındaki Nazlı Karşıyakalı ile birlikte Oktay Demir'e demirle saldırdı. İddiaya göre bunun üzerine sobanın yanındaki bıçağı alan Oktay Demir, eşini ve baldızını yaraladı, kayınvalidesini öldürdü.

Olaydan sonra tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Demir'den, iddiaya göre diğer mahkumlar 300 TL istedi. Parayı veremeyeceğini söyleyen Demir, bulunduğu E2 koğuşunda diğer mahkumlar tarafından dövüldü. Bunun üzerine kendi isteğiyle D18 koğuşuna alınan Demir, 20 yaşındaki A.Y., 19 yaşındaki Ö.Ş., 25 yaşındaki M.K. ve 31 yaşındaki M.A. adlı mahkumların sadırısına uğradı. Savcılığın yaptığı soruşturma sonrasında 4 mahkuma 1 ay açık görüşten men cezası verildi. Bu olaydan sonra E4 koğuşuna alınan Demir'in, 10 Eylül 2009 günü ailesine intihar ettiği bildirildi. Ailesine, oğullarının, cezaevi bahçesinde yerden yüksekliği 212 santimetre olan pencere demirine naylon çamaşır ipiyle asılı durumda bulunduğu söylendi.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI

Oğlunun intihar ettiğine inanmayarak olayı araştırmaya başlayan baba Balı Demir, oğlunun cezaevinde asılı vaziyetteki fotoğraflarına ulaştı. Fotoğraflarda oğlunun ellerinin arkadan 31 santimetrelik çamaşır ipiyle bağlanmış şekilde olduğunun görüldüğünü söyleyen baba Demir, "Oğlumun elleri arkadan sıkıca bağlı. Elleri arkadan bağlı bir kişi ilmiği boynuna nasıl geçirir?" diye sordu.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda olayın intihar olduğuna ve kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bu karar üzerine oğlunun intihar ettiğine inanmayan baba Balı Demir, Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Dosyayı inceleyen mahkeme başsavcılığın kararını yerinde bularak itirazın reddine karar verdi.

ADLİ TIP DA 'İNTİHAR' DEDİ

Adli Tıp raporunda da, Oktay Demir'in ölümünün asılarak intihar olduğuna ve bir başkasının olaya dahil olmadığına yer verildi. Cesette travma izine rastlanılmadığı vurguladı. Raporda, görgü tanıklarının Oktay Demir'in daha önce iki kez intihar girişiminde bulunduğunu, bir dönem hamallık ve ağaç taşımacılığı yaptığı için ellerini arkadan mesafeli şekilde bağlamayı öğrendiğini söylediği ifadelerine yer verildi.

'DEVLET OĞLUMU KORUYAMADI'

Savcılık ve mahkeme kararları ile Adli Tıp raporuna rağmen oğlunun intihar ettiğine inanmayan baba Balı Demir, konunun araştırılması için Adalet Bakanlığı'na başvurduğunu söyledi. Demir şöyle konuştu:

"Biz fakir ve kimsesiziz diye mi kimse bizimle ilgilenmiyor? Oktay'ın geride 12 ve 5 yaşında iki kızı ile 8 yaşında bir oğlu kaldı. Bu yetimlere de ben bakıyorum. Ama devlet benim çocuğuma bakamadı. Cezaevinde benim oğlum korunamadı. Bu olayın tüm sorumlularından şikayetçiyim."

OB(SU/COŞ) (FOTOĞRAF)

A.Y.: Abdullah Yılmaz

Ö.Ş.: Ömer Şentürk

M.K.: Muhammet Karakuyu

M.A.: Muammer Alp LBRV5 LBLGMESMEN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title