Haberler

93 Yıl Hapsi İstenen Babayı Adli Tıp Raporu Kurtardı

Çanakkale'deki Bir Pastanede Garson Olarak Çalışan Ümit Aykan (24), Ağlamasına Sinirlendiği Dört Aylık İkiz Kızlarından İnci'yi Döverek Öldürdüğü İddiasıyla, 93 Yıl Hapis İstemiyle Yargılandığı Davadan, Bursa Adli Tıp Kurumu'nun Raporuyla Beraat Etti.

Çanakkale’deki bir pastanede garson olarak çalışan Ümit Aykan (24), ağlamasına sinirlendiği dört aylık ikiz kızlarından İnci’yi döverek öldürdüğü iddiasıyla, 93 yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan, Bursa Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla beraat etti.

ADLİ Tıp Kurumu’ndan, 12 aydır Çanakkale Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ümit Aykan’ın yargılandığı Çanakkale 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen raporda, "Ölüme düşme sonucu oluşan darbe ve buna bağlı olarak gelişen travmanın yol açtığı" bildirildi. Mahkeme, bu rapor üzerine, Aykan’ın beraatına karar verdi. Cezaevinden tahliye olduktan sonra diğer kızı Merit Su’ya koşan Ümit Aykan, kendisinden boşanan eşi Merve’yle yeniden evlenip ailesini yeniden kurmak istediğini söyledi. Aykan, "Ben eşimi seviyorum, eşim de beni seviyor. Kızımı ben öldürmedim. Bu mahkeme kararıyla da doğrulandı. Ben ve Merve bundan sonra Merit Su için yaşayacağız" dedi.

Geçen yıl 8 Kasım gecesi 23 yaşındaki Merve Aykan, komşusu H.P.’ye kızı İnci’nin merdivenden düştüğünü, hastaneye götüreceğini söyleyerek yardım istedi. Hastaneye kaldırılan İnci, 14 saat sonra yaşamını yitirdi. İnci’nin yapılan muayenesinde vücudunda dayak izleri bulunduğu iddia edildi. Polis, anne Merve Aykan’ın çelişkili ifadeleri üzerine ikizlerin babası Ümit Aykan’ı gözaltına aldı. Aykan, "Aile ferdine kötü muamelede bulunarak ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title