Haberler

9 Mülteci Kampında 192 Bin Sığınmacı Yaşıyor

Güncelleme:

Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocukların yaşadıkları travmadan kurtulabilmeleri için futbol turnuvaları düzenlenecek.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocukların yaşadıkları travmadan kurtulabilmeleri için futbol turnuvaları düzenlenecek.

Türkiye'de değişik şehirlerde kalan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını çözmek ve sınır ötesine yapılacak olan yardımların koordinasyonundan sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 4. Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası'na katılan Suriyeli çocukları yalnız bırakmadı. Suriyeli sığınmacı çocukların Denizlili çocuklarla yaptığı gösteri maçı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Dalmaz, halen 9 ilde kamp kurduklarını ve bu kamplarda 192 bin sığınmacının yaşadığını belirtti. Türkiye'de olan Suriyeli sığınmacıların gerek pasaportla, gerekse pasaportsuz bir şekilde geçenlerle birlikte toplam sayısının 300 bini bulduğunu belirten Koordinatör Vali Dalmaz, "Biz devlet olarak Suriye'deki savaştan dolayı bize sığınanlara gerek sağlık, gerek eğitim konularında her türlü yardımı yapıyoruz. İlkokul, ortaokul, lise, hatta üniversite düzeyinde çalışmalar var. Ancak sosyal ve sportif etkinlikler konusunda eksiklikler olabilir" dedi.

Sığınmacıların yaşadığı kamplarda basketbol, futbol, voleybol, hatta masa tenisi imkanlarının olduğunu belirten Vali Dalmaz, "Ancak

kamplarımızda kalan 192 bin sığınmacının yarısı çocuk. Bu konuda biraz daha çalışma yapacağız" diye konuştu.

Suriyeli sığınmacı çocukların böyle bir turnuvaya davet edilmesinden çok memnun ve onlardan daha fazla mutlu olduğunu belirten Dalmaz,

"Böyle bir teklif gelince Gaziantep'teki kamplarımızda kalan çocuklar arasında seçmeler yapıldı. Seçmelerin ardından oluşturulan takım Evrenseki'ye geldi" dedi.

Vali Dalmaz, Suriyeli çocukların çok ünlü takımların altyapılarındaki çocuklarla maç yapmalarının onlar açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, kamplar arasında böyle turnuvalar düzenlemeyi planladıklarını da belirtti.

NOUMA KAMPLARI ZİYARET ETMEK İSTİYOR

Sahada Suriyeli çocukları ziyaret eden Beşiktaş'ın eski ünlü futbolcusu Pascal Nouma da, Suriye'de yaşananların çok üzücü olduğunu ve bu çocukların aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Kendisinin bu duruma çok üzüldüğünü belirten Nouma, kampları ziyaret etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Vali Veysel Dalmaz, Pascal Nouma'yı kamplarda görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını kaydederek, davet etti.

Suriyeli sığınmacı çocuklara Berlin Türkiyem spor tarafından gönderilen hediye spor malzemeleri de dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Türkiye Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title