Haberler

86. Şeref Yılı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Ankara'da da Coşkuyla Kutlandı. Gündüz Yapılan Resmi Törenler, Yerini Akşam Yapılan Eğlencelere Bıraktı. Dans Gecelerinden Konserlere, Balolardan Partilere Bütün Etkinliklerde Cumhuriyet Coşkusu ve Ay Yıldız Vardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da coşkuyla kutlandı. Gündüz yapılan resmi törenler, yerini akşam yapılan eğlencelere bıraktı. Dans gecelerinden konserlere, balolardan partilere bütün etkinliklerde Cumhuriyet coşkusu ve ay yıldız vardı.

Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi

Yenİmahalle Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Bayram’ı kutlamaları kapsamında Candan Erçetin sahne aldı. Yenimahalle Belediye Başkan’ı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada tek amaçlarının Yenimahalle’yi canlandırmak olduğunu söyledi. Yaşar, “Ülkemizde Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve daha nice kayıplar verdik. Atatürk ilkelerine bağlı kalarak, onun hedeflerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Erçetin, tüm Cumhuriyet sevdalılarına iyi akşamlar dileyerek Atatürk’ün sevdiği şarkılardan birkaçını seslendirdi.

Cumhuriyet’in Divası

Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Müzeyyen Senar’ın sanat yaşamından kesitlerin yanı sıra ünlü simalarla çektirdiği karelerin yer aldığı sergi, Forum Ankara Outlet’te Başkentlilerin beğenisine sunuldu. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına katılan Bülent Ersoy, kendisini görmek isteyen hayranlarını “Sizleri çok seviyorum” diyerek selamladı. Açılışa Senar’ın kızı Feraye Işıl’da katıldı. Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Müzeyyen Senar için 7 Kasımda Ankara Anadolu Gösteri Merkezi’nde “Cumhuriyet’in Divası Müzeyyen Senar’a Bir Yaşam Armağanı” olarak adlandırılan konserde sahneye çıkacağını belirterek, bundan büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

Rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunan Senar’ı konser günü aralarında görmeyi çok istediklerini vurgulayan Ersoy, “Ona olan sevgimi Allah’tan başka hiç kimse içimden söküp alamaz. Doktorları, sağlığı elverirse konsere katılabileceğini söyledi. O, Atatürk’ün huzurunda şarkı söyleyen neslin son temsilcisi eğer ona bir rahatsızlık vermeyecekse onun karşısında şarkı söylemeyi çok isterim” dedi.

Rotarylerden saygı duruşu

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Cumhuriyet Balosunun 86. yılını Rixos Otel’inde düzenlenen geceyle kutladı. Ankara Kızılay Rotary Kulüb Başkanı Celalettin Değirmencioğlu’nun organize ettiği gecede renkli görüntüler vardı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede kısa bir konuşma yapan UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Hasan Akduman, “Atamızın bize en büyük armağanı olan Laik Cumhuriyetimize sahip çıkma azmimizi vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi. Gecede, tiyatro oyuncuları tarafından Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destan’ından bir gösteri sunuldu.

10. Yıl Marşı’nı söylediler

Trelos Meyhane de, 29 Ekim’in coşku dolu yaşandığı adresler arasında yer aldı. Cumhuriyet gecesine katılan konuklar ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Diğer mekanlarda olduğu gibi Trelos’ta da Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalındı. Mönüsü Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan gece, geç saatlere der sürdü.

Doyasıya dans ettiler

Başkentin önde gelen dans okullarından Ankara Dans Okulu’nun Ambassadore Otel’de Perşembe geceleri geleneksel olarak düzenlediği dans gecesi, okulun kurulduğu ilk günden itibaren ilk kez 29 Ekim’e rastladı. Okulun eğitmenleri, kursiyerleri ve başkentli çok sayıda danssever, hem Cumhuriyet coşkusunu yaşamak, hem de hünerlerini sergilemek için soluğu pistte aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title