Haberler

81 yaşındaki adam nafaka ödemediği iddiasıyla tutuklandı

Güncelleme:

Bursa'da ayrı yaşadığı eşine nafaka ödemediği iddiasıyla tutuklanan 81 yaşındaki Zülfü Şirin, nafaka bedeli ödenince 26 saat sonra tahliye edildi. Şirin, yaşadığı zorlukları anlatarak, nafaka davalarının cinayetlerin başlangıç sebepleri olduğunu belirtti.

BURSA'da ayrı yaşadığı eşine nafaka ödemediği iddiasıyla tutuklanıp, cezaevine götürülen, Erkekleri Koruma Derneği'nce nafaka bedeli ödenince 26 saat sonra tahliye edilen Zülfü Şirin (81), 2022 yılında ödediğim nafaka ücreti başka hesaba gitmiş, onun için beni tutukladılar. Cezaevindeyken birçok milletvekilleri arayıp, moral verdiler. Cezaevine girerken gözyaşı döktüm, çıkarken de sevinç gözyaşları döktüm dedi.

İnegöl'de oturan Zülfü Şirin, iddiaya göre 6 yıl önce ayrı yaşamaya başladığı ancak resmi olarak boşanmadığı eşi Nebiye Şirin'e (69), nafaka ödemeyi unuttu. Bunun üzerine Şirin'in Avustralya'da yaşayan ve 45 yıl evli kaldığı eşi, şikayetçi oldu. Şikayet sonrası Şirin, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İşlemleri sonrası 4 Aralık saat 17.00 sıralarında tutuklanan ve jandarma eşliğinde cezaevine götürülürken gözyaşlarını tutamayan Zülfü Şirin, nafaka bedeli olan 5 bin 700 TL'nin, Erkekleri Koruma Derneği'nce ödenmesi üzerine dün saat 19.00 sıralarında Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. İnegöl'deki evine gelişinde konuşan ve 26 saat cezaevinde kalan Zülfü Şirin, Avustralya'da yaşayan eşi ve oğlunu suçlayarak, Bir elektrik düğmesini kapattım diye oğlumdan hem dayak yedim hem küfür yedim. Kahrımdan bağlara çıktım, gittim. Avusturalya'daki eve geri döndüğümde, ailem beni kapının önüne koydu. Sonra Türkiye'deki evime geldim. Beni burada da rahat bırakmadılar. Gemlik'in Katırlı köyünde evim var. Beni oraya da sokmadılar diye konuştu.

'TELEFONLA ARAYIP, 'SENİ ÖLDÜRÜP DENİZE ATACAĞIZ' DEDİ'

Eski eşinin erkek kardeşi tarafından tehdit edildiğini de iddia eden Şirin, nafaka bedelini yanlış hesaba gönderdiğini söyleyerek, Oğlan kardeşi beni tehdit etti. Telefonla arayıp, 'Seni öldürüp denize atacağız' dedi. Sonrasında benden şikayetçi oldu. Nafakayı ödemedim diye beni mahkemeye çıkardılar. Oysa ben nafakayı ödemiştim. Yanlışlıkla başka hesaba göndermişim. Beni mahkemeye çıkarıp, tutukladılar. Bu yaştan sonra cezaevi çekilecek gibi değil. Hapishanenin en yaşlısı bendim. Şu anda 83 yaşındayım, resmiyette 81 yaşındayım. 2022 yılında ödediğim nafaka ücreti başka hesaba gitmiş, onun için beni tutukladılar. Benim nafakamı bir hayırsever ödedi, bugün de serbest kaldım. Nafaka ücreti olan 5 bin 700 TL ödediler. Cezaevindeyken birçok milletvekilleri arayıp, moral verdiler. Cezaevindekiler, bile böyle bir durumun olmaması gerektiğini söyledi. Allah, hepsinden razı olsun dedi.

'İLK KEZ HAPSE GİRDİM?

Eşiyle 45 yıl evli kaldıklarını ve 6 yıl önce Avustralya'dan Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Şirin, Avusturalya'da nafaka diye bir şey yok. Neden benle uğraşıyorlar hala 4 katlı evimi satıp, oğluma Avusturalya'da ev aldım. Ama karşılığını göremedim. 6 yıl önce Avusturalya'dan Türkiye geldim. Eşimle 45 sene evli kaldım, hala da evliyiz ama ayrıyız. Eşime bir tokat dahi vurmadım. Avusturalya'da 45 yıl yaşadım. Aslen İnegöllüyüm. Türkiye kanunlarında çok yanlışlar var. İnşallah düzeltirler. İlk kez hapse girdim. 24 saat cezaevinde kaldım. Orada hiçbir şey yapmadım. Oradakiler ile sohbet ettik. Bu durumda olmama onlar da üzüldüler, çıktığıma onlar da sevindiler. Cezaevine girerken gözyaşı döktüm, çıkarken de sevinç gözyaşları döktüm. Böyle şeyler kimselerin başına gelmez inşallah. Bu nafaka davaları, cinayetlerin başlangıç sebepleri. Çoğunlukla cinayetler bunlardan çıkıyor. Ne olur devletimiz bu konularla ilgilensin. Vatandaşlarımız niye mağdur olsun diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Tutuklama Cezaevi Şiddet Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title