Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnanıyorum ki Türkiye'nin anneleri, Türkiye'nin kadınları, dualarıyla, yüreklerini ortaya koyarak, terör nedeniyle akan kanı, akan gözyaşını mutlaka dindirecektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnanıyorum ki Türkiye'nin anneleri, Türkiye'nin kadınları, dualarıyla, yüreklerini ortaya koyarak, terör nedeniyle akan kanı, akan gözyaşını mutlaka dindirecektir. Eğer anneler, kadınlar sürece dahil olursa inanıyorum ki akan kan duracak, gözyaşları toprağı daha fazla ıslatmayacaktır" dedi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, tüm mücadele, direniş ve itiraza rağmen kadının her alanda ayrımcılığa maruz kaldığını ve kolay bir hedef olarak seçildiğini belirtti.

"Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da ümitsiz olmayacağız. Mücadeleden vazgeçmek, hiçbir zaman aklımızın ucundan geçmedi, bundan sonra da geçmeyecek. Yılmayacak, yorulmayacak, vazgeçmeyecek ve Allah'ın izniyle er ya da geç düze çıkacağız" diyen Emine Erdoğan, kadınların sorunlarını dayanışmayla aşacağını ifade etti.

Erdoğan, kadınların yüreğinin hep ortak atacağını, anneler olarak dünyanın tüm anneleriyle aynı yöne, aynı istikamete bakacaklarını ve gönül gönüle mücadele vereceklerini belirtti.

Bazı kadınları, anneleri özellikle selamlamak istediğini söyleyen Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Myanmar'ın annelerine Türkiyeli kardeşlerinden kucak dolusu selam gönderiyorum. Myanmar'da yiyecek ekmeği olmayan, başını sokacak bir çatısı, hatta çadırı bile bulunmayan, mazisi kadar istikbali de karartılmak istenen, en önemlisi kocasını, babasını, evladını yitirmiş tüm anneleri selamlıyor, yanlarında olmaya devam edeceğimizi vurguluyorum.

Somali ziyaretimiz esnasında bir çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle gözlerimizin önünde vefat ettiğini üzülerek gördük ve o sahneyi hiçbir zaman unutmadık. Evlat acısı içindeki o anneyi, onun gibi nice Somalili anneyi yürekten selamlıyor, acılarını bütünüyle paylaştığımızı tekrar ifade ediyorum.

Dünyanın en vefakar, en cefakar ama aynı zamanda en dirençli, en sabırlı kadınlarını, Filistinli kadınları selamlıyorum. Düşman tarafından alçakça katledilmiş annesinin başından ayrılmayan, ne olup bittiğinden haberi dahi olmayan, dudaklarındaki sahte emzikle yetinmeyip annesinin kalkması ve kendisini emzirmesi için bekleyen o mazlum yavruya da selamlarımı iletiyorum.

Bir yavrusunu toprağa verirken tek damla gözyaşı dökmeyen, düşmanını sevindirmeyen, diğer yavrusunu yüreklendiren yiğit Filistin annelerine Türkiye'deki kardeşlerinin selamlarını iletiyorum.

Suriye'nin mazlum annelerini, mazlum ama mağrur kadınlarını da özellikle selamlıyorum.

Yoksul Afrika kadınlarını, Afganistan'ın Irak'ın mazlum kadınlarını, Batı'da sömürülen, istismar edilen, istismar aracı olarak kullanılan kadınları, hak mücadelesi veren tüm kadınları da selamlıyorum."

-"Önce anneler öldü"

Dünya kadınlar günü dolayısıyla Türkiye'nin kadınlarını özellikle selamladığını söyleyen Emine Erdoğan, "Tüm hanım kardeşlerimiz içinde evladını vatan uğruna şehit vermiş, en az şehit evlatları kadar kahraman şehit annelerini, şehit eşlerini, şehit kızlarını bütün kalbimle selamlıyorum. Yüreğine evlat acısı düşmüş, evladını kaybetmiş, yüreğinden adeta bir parça kopmuş acılı anneleri, acılı eşleri buradan selamlıyorum" dedi.

Türk annelerin metanetli, dirayetli ve sabırlı olduğunu vurgulayan Erdoğan,

"İnanıyorum ki Türkiye'nin anneleri, Türkiye'nin kadınları, dualarıyla, yüreklerini ortaya koyarak, terör nedeniyle akan kanı, akan gözyaşını mutlaka dindirecektir. İnanıyorum ki kapısının eşiğinde oturmuş, gözünü yola dikmiş anneler, eşler, yavrularıyla kucaklaşmanın umudunu her geçen gün daha da çoğaltacaktır. Eğer anneler, kadınlar sürece dahil olursa inanıyorum ki akan kan duracak, gözyaşları toprağı daha fazla ıslatmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Her savaşta önce annelerin öldüğünü, önce kadınların saldırıya uğradığını, her çatışmada önce hanımların hedef alındığını belirten Erdoğan, en büyük acıyı evlat acısını, eş acısını, baba acısını en çok kadınların yaşadığını ifade etti.

Tüm bu acıları, çatışmaları, tüm savaşları annelerin, kadınların durdurabileceğine inandığını söyleyen Erdoğan, "Ayağının altına cennet serilmiş anneleri, yavruları için, gelecekleri için, umut için daha fazla duaya, daha fazla mücadeleye çağırıyorum. Eğitimsizliğe, yoksulluğa, acıya ve gözyaşına karşı birlik içinde, kardeşlik içinde, dayanışma içinde çözümler üretebileceğimize yürekten inanıyorum" dedi.

İş, siyaset, sanat ve spor alanından çok sayıda kadın davetlinin katıldığı etkinlikte sanatçı Demet Akalın konser verdi.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title