Haberler

8 Bedensel Engelliye Tekerlekli Sandalye

Güncelleme:

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nce, hayırseverlerin bağışlarıyla alınan 8 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine törenle teslim edildi.

Zonguldak Valiliği ile birlikte ihtiyaç sahibi engellilerin tekerlekli sandalye sahibi olabilmeleri için düzenlenen kampanya kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla 4'ü akülü, toplam 8 tekerlekli sandalye satın alındı.

Tekerlekli sandalyeler, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne ait Mesleki Rehabilitasyon ve İş Atölyesi Merkezi'nde ihtiyaç sahiplerine törenle dağıtıldı. Törende konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, ihtiyaç sahibi engellilerin hayatını kolaylaştırma adında tekerlekli sandalyelerini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Şirin, aynı zamanda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile birlikte atölyelerinde 6 ay sürecek tekstil makinaları kursunun da başladığını ifade ederek, "Bu kursa katılan arkadaşlarımız tekstil fabrikalarında kullanılan makinelerin eğitimini alacaklar. Birçoğu buradan çıkınca bu sektörde iş başı yapabilecek. İş-Kur, kursa katılan her katılımcıya 6 ay boyunca günlük 20 lira vererek sigortasını yapacak" dedi.

Törenin ardından, tekerlekli sandalyelerini alan engelliler ile kampanyada emeği geçenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Valiliği Hüseyin Şirin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title