Haberler

Rütbesi Alınan Emniyet, Jandarma ve TSK Personeli ile İlgili 701 Sayılı KHK TBMM'de Kabul Edildi

Güncelleme:

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname TBMM'de kabul edildi. KHK, ihraç edilen kamu personelinin, göreve iade edilmesi, rütbesi alınan Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TSK personeli ve yurt dışındaki öğrencilerle ilgili hükümleri içeriyor.

Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen KHK, kamu personelinin ihraç edilmesi, göreve iade edilmesi, rütbesi alınan Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve yurt dışında öğrenim gören öğrencilerle ilgili hükümleri içeriyor.

EMNİYET TEŞKİLATI, JANDARMA VE TSK PERSONELİ İLE İLGİLİ HÜKÜMLER

701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen KHK, kamu personelinin ihraç edilmesi, göreve iade edilmesi, rütbesi alınan Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve yurtdışında öğrenim gören öğrencilerle ilgili hükümleri içeriyor.

KOMİSYON TARAFINDAN ALINAN KARARLARIN GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDECEK

Ayrıca Kanun Hükmünde Kararname metnine, Olağanüstü Hal İşlemleri Komisyonu'nun görev ve yetkileri ile komisyon tarafından alınan kararların geçerliliği devam edeceği eklendi.

18 BİN 632 PERSONEL KAMUDAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Olağanüstü Hal kapsamında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi. Aynı KHK ile 148 personel, kamudaki görevlerine iade edildi. Kurumlarından daha önce ayrılan, TSK'dan 324, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1167 ve jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alındı. KHK ile 4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title