Haberler

7 Şirketin Seçim Anketinde Muhalefeti Yıkan Sonuçlar

Güncelleme:

Seçime 1 ay kala 7 araştırma şirketinin verilerinin ortalamasında HDP barajın altında kalıyor. CHP yüzde 35'den çok uzak ve MHP yüzde 16'larda gözüküyor.

7 anket şirketinin son araştırmaları derlendi. Buna göre; HDP barajı aşamıyor, CHP ise yüzde 35 hayalinden çok uzak. Ak Parti yüzde 43'lerde MHP ise yüzde 16'larda gözüküyor.

HDP'NİN İŞİ ZOR

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Saydam, 30 gün kala, 2015 Genel Seçimleri'ne yönelik son anket sonuçlarının derlemesini köşesinde yayınladı. AK Parti konusunda en yüksek ve en düşük tahminde bulunmuş olan 4 araştırma şirketinin sonuçlarını dışarıda tuttuğunu söyleyen Saydam, son tabloya bakıldığında HDP'nin işinin zor olduğunu, barajı aşsa da aşmasa da AK Parti'nin tek başına hükümet kuracağını belirtti.

KOALİSYON İMKANSIZ

Yeni Şafak yazarı, devamında bir CHP–MHP koalisyonu olabilmesi için hem HDP'nin baraj altında kalması hem de AK Parti'nin yüzde 40 ve altında bir oranla seçimden çıkması gerektiğini, dolayısıyla koalisyonun imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

YÜZDE 35 DİYEN CHP ÜZÜLECEK

Öte yandan, anketlerin ortalamasına göre CHP'nin yüzde 35 hayalinin HDP'nin barajı aşma ihtimalinden daha zor olduğu görülüyor.

Seçimlere tam bir ay kala genel durum şöyle:

AK Parti konusunda en yüksek ve en düşük tahminde bulunmuş 4 araştırma şirketinin sonuçları dışarıda tutulduğunda ise durum şöyle gözüküyor:

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali Saydam Yeni Şafak Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (567)

vedatmobilWeb@haberler.com:

Ya Rabbim sen bu chp mhp zihniyetine fırsat verme.

185
210
yanıtYanıtla
Soner BeyMobil-IOS:

Valla atıyorlar CHP kesin %30-35 oy alacak MHP %20 olma ihtimalı çok yüksek. Gerisi ne alırsa alsın Cumhuriyet Halk Hareket koalisyonu kesin. İnşallah AKP barajı aşamaz Allah büyük ve bizimle!

59
193
yanıtYanıtla
durustmobilWeb@haberler.com:

İnadina inadina inadina AKP şahin basbakanim yolun acik olsun bütün medya ve üst akil koalisyon pompaliyor uyan milletim bu iktidar ülkeyi ileri götürdü

171
69
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınemekeli:

akp bitmiştir yüzde18lerde oy alacakanketle rşişiriyor birkaç çorbacıve tatavacuıylamı yüzde40alacak şaşarım emekli vermeyecek asgari ücretli vermeyecek çiftçi vermeyecek küçük esnaf vermeyecek kimin oyuyla yüzde40alıyor

90
135
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Bariz şekilde MHP iktidarda.

92
85
yanıtYanıtla
HalkmobilWeb@haberler.com:

bakın şimdi aktrolleri başıma nasıl toplucam.MHP sizi ezecek ahahahahahah

89
79
yanıtYanıtla
bedomobilWeb@haberler.com:

iktidarın çorbacılari yine masaya oturup mercimeğin etkisiyle bol bol anket zortlatmışlar. her geçen gün freni patlamış kamyon gibi baş aşağı giden iktidarın miadını doldurduğunu herkes biliyor. yolsuzluk yandaşlik haksız zenginlik yanlış üstüne yanlış bir de sultan sarayıyla defalarca kalp krizi geçiren iktidar bu seçimde mefta olacaktir..el fatiha..yaşasın halkın adamı selahattin demirtaş yaşasın hdp oyumuz sana..bakalım sen ne edeceksin

70
76
yanıtYanıtla
36000mobilWeb@haberler.com:

Zazalar kürt degil zazalarin oyu AKP ye

47
99
yanıtYanıtla
hdp ye oy verecekler dikkstmobilWeb@haberler.com:

Hdp ermeni partisi soykırımı niye desteklediler

91
47
yanıtYanıtla
VesselamMobil-IOS:

Ankarada 9 trilyona dınazor yapıon eyyy millet uyannnn Bu parayı 18 milyon kişiye dagıtsan 500 tl yapar 2 büyük sehirin angaryası ile demektki emekli zam alır tasoren kadro bulur Akp hükümeti bitmiştir oy sana az akıllı düsünün sayın vatandaslar hesap ortada

4
132
yanıtYanıtla
Tüm 567 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title