Haberler

7 Aydır Para Alamayan 2 İşçi, Belediye Çatısına Çıktı

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Kaleiçi Yat Limanı Düzenleme Projesi'nde çalışan 2 taşeron işçisi, 7 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Büyükşehir Belediye binasının çatısına çıktı.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Kaleiçi Yat Limanı Düzenleme Projesi'nde çalışan 2 taşeron işçisi, 7 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Büyükşehir Belediye binasının çatısına çıktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce ihale edilen ve yapımı tamamlanan tarihi Kaleiçi Yat Limanı Düzenleme Projesi'nde çalışan işçiler, 7 aydır ücretlerini alamadıklarını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı protesto etmeye hazırlanan işçilerden 22 yaşındaki Erol Yılmaz ve 20 yaşındaki Emrah Mete gruptan ayrıldı ve korkuluklardan tırmanarak Belediye binasının çatısına çıktı. Kendilerini çatıdan indirmeye çalışan özel güvenlik görevlilerine kiremit atan Yılmaz ve Mete, yanlarında getirdikleri içi benzin dolu küçük su şişesini çıkartarak, özel güvenlik görevlilerinin yaklaşmaları halinde kendilerini yakacakları tehtidinde bulundu.

Çatının en ucuna kadar gelen işçiler, 7 aydır hiçbir şekilde kendilerine ödeme yapılmadığını söyledi. Yüklenici firma tarafından tehdit edildiklerini, firma yetkileriyle görüştürülmediklerini savunan iki işçi, Büyükşehir Belediyesi'nin de yaşananlara duyarsız kaldığını anlattı.

DEPREMİN ARDINDAN VAN'DAN GELMİŞ

Van depreminin ardından yeni bir hayata başlamak için Antalya'ya gelen Yılmaz ve askere gitmeden önce ailesine bir miktar para bırakmak isteyen Mete, Başkan Mustafa Akaydın'ın dışarı çıkmasını istedi. Akaydın'ın makam odasının hemen üzerindeki çatıdan Başkan'a seslenen 2 işçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın kent dışında olduğunu öğrenince daha da öfkelendi.

Bu sırada kendilerine doğru yaklaşan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü Yahya Varış'ı fark eden gençler "Yaklaşma" diye bağırırken, Şube Müdürü Varış bir hamleyle elinde benzin dolu şişeyi tutan Emrah Yılmaz'a ulaşarak çatının ucundan aldı. Özel güvenlik görevlileri de Emrah Mete'yi tutarak çatıdan indirdi.

İki işçi, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nde yetkililerle görüştürüldü. Üzerleri de değiştirilen Yılmaz ve Mete, çıkışta kendilerine Başkan Akaydın'ın yaşanan sorundan habersiz olduğu ve ilgileneceği öncelikli işler arasında bu konunun olacağı sözü verildiğini söyledi.

AKAYDIN'I ELEŞTİRDİLER

Büyükşehir Belediyesi'nin çatısında heyecanlı dakikalar yaşanırken, aşağıda arkadaşlarını izleyen işçiler ise Başkan Mustafa Akaydın'ı protesto etti. İşçiler, kendi alacaklarıyla ilgilenmediğini iddia ettikleri Başkan Akaydın'ı, en çok Altın Portakal Film Festivali üzerinden AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'le girdiği polemik nedeniyle şuçladı. İşçiler, "Bizimle ilgilenilmiyor ama her yere laf yetiştirmekten geri kalmıyor" dedi. Kaleiçi Yat Limanı Düzenleme Projesi'nde ustabaşı olarak çalışan Mehmet Ali Bıçakçı, projede 45'i sigortalı olmak üzere 100 işçinin çalıştığını, alacaklarının 264 bin TL olduğunu öne sürdü. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Erol Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title