Haberler

7 Ayda 114 Sağlık Çalışanı Beyaz Koda Başvurdu

Samsun'da hasta veya hasta yakınlarıyla sorunlarla karşılayan ya da şiddet gören 114 sağlık çalışanı, Sağlık Bakanlığı'nın '113 Beyaz Kod' uygulamasını arayarak yardım istedi.

Samsun'da hasta veya hasta yakınlarıyla sorunlarla karşılayan ya da şiddet gören 114 sağlık çalışanı, Sağlık Bakanlığı'nın '113 Beyaz Kod' uygulamasını arayarak yardım istedi. Başvurular üzerine 29 dava açıldı.

Samsun'da sağlık çalışanları hasta veya hasta yakınları ile karşılaştıkları sorunlardan sonra Sağlık Bakanlığı'nın '113' numaralı 'Beyaz Kod' uygulamasını arayarak destek aldı. Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, hasta veya hasta yakınıyla sorun ile karşılaşan ya da şiddet gören sağlık personelinin Sağlık Bakanlığı'nın 113 telefon hattını arayarak yardım isteyebildiğini söyledi. Sağlık Müdürü Köksal, şöyle dedi:

"Sağlık Bakanlığı'nın bütün kurumlarında çalışan sağlık personelleri kendilerine yönelik sözlü ya da fiziki şiddet uygulandığı zaman 'Beyaz kod' uygulaması başlıyor. Hekim müracaat ettiği anda hekim hastanın mağdur olmaması şartıyla hizmetten çekilebiliyor. Aynı branştaki başka bir doktorun hastaya müdahale etmesi sağlanıp hekim hizmetten çekilebilir. Yine bu tür olaylarla ilgili belirlenen prosedür çerçevesinde sağlık çalışanı şikayetçi olsa da olmasa da işlemler başlıyor. Sağlık Bakanlığı'nın avukatları adli süreçte sağlık çalışanı adına süreci takip ediyor."

İl Sağlık Müdürü Köksal, 2014 yılının ilk 7 ayında kentte 114 sağlık çalışanının beyaz kod uygulamasına başvurduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Olaylarla ilgili 29 dava açıldı. 6 dava sonuçlanırken 23 davanın süreci devam ediyor. Tabi bu uygulama sağlık personeli adına da güvence veriyor. Süreç bakanlığımız tarafından da sonuna kadar takip ediliyor."

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Yusuf Köksal Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title