Haberler

600 Küçük Piyanistten Müzik Ziyafeti

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen '4. Bursa Kent Piyano Günleri'nde 600 küçük piyanist yeteneklerini sergiliyor.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Müzik Çalışma Grubu'nun Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle düzenlediği ve 2 gün süren '4. Bursa Kent Piyano Günleri'nde 600 minik piyanist yeteneklerini sergiliyor.

Türkiye'de ilk kez Bursa'da başlatılan 'Kent Piyano Günleri'nin dördüncüsü, 600 minik piyanistin katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda devam ediyor. 5-15 yaş arasında piyano eğitimi alan öğrenciler, sırayla Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'na ait Stainway&Snos marka piyanonun başına oturarak yeteneklerini sergiledi. Dünyaca ünlü eserleri seslendiren minikler, çaldıkları eserlerle usta sanatçıları aratmadı. Konserlerin ardından minik piyanistlere teşekkür belgeleri verildi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, 'Kent Piyano Günleri'nin Türkiye'de örneği olmadığını söyledi. BKK olarak Türkiye'ye yönelik faaliyetler yaptıklarını belirten Pala, 4 meclisi, 30 çalışma grubu, yüzlerce gönüllüsüyle Türkiye'nin en büyük kent konseyi konumunda olduklarını ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana 45 ayda 5000'e yakın faaliyet yaptıklarını dile getiren Pala, "Her çalışma grubumuz örnek çalışmalar yapabilecek güçtedir. Müzik Eğitim Çalışma Grubumuz da bunlardan birisidir. Dünya Müzik Derneği ile birlikte önemli bir işe imza atıyorlar.

Bu tarz büyük organizasyonlar yapabilen Bursa Kent Konseyi ile gurur duyuyoruz. Bunları yaparken dikkat etiğimiz prensipler de var. Her kesime, her görüşe, her yaşam tarzına saygı duyuyoruz. Herkese ve her kesime hitap ediyoruz" dedi.

BBDSO'nun verdiği destek sonucu dünyaca ünlü piyano sanatçılarının Bursa'ya gelerek verdikleri konserlerde kullandıkları Stainway&Snos marka piyanoyu 2 gün boyunca miniklerin kullandığını hatırlatan Pala, "BBDSO'ya teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar yarınların büyük sanatçıları olacaktır. BBDSO, son 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteklerle Merinos AKKM'de provalarını ve konserlerini veriyor. Bursa, kültür ve sanatta da Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden birisidir. Kent Piyano Günleri'nin yapılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin büyük destek ve katkıları var. Bizlerde önümüzdeki yıllarda piyano günlerini daha da ileriye götürerek ulusal çapta yapmayı arzuluyoruz" diye konuştu.

DMD Başkanı Serdar Alnıaçık ise, 4 çok sesli koro ve 150'ye yakın koristik ile onlarca yurtiçi ve yurtdışı festivalleri verdiklerini hatırlattı. Yıllardır Bursa'da çok sesli müziğe altyapıyı oluşturmaya, genç yetenekleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Alnıaçık, "4 yıl önce 120 minikle başlattığımız festival, bugün 600 miniğin katıldığı bir organizasyon oldu. Çevre şehirlerden de talep gelmeye başladı. Amacımız, seneye şenliği festivale çevirmek, ünlü piyanistleri ve hocaları Bursa'da davet etmek. '4. Kent Piyano Günleri'ne destek veren anne babalara, küçük piyanistlere, eğitmenlerine, BBDSO yönetimine ve sanatçılarını, Bursa Filarmoni Derneği'ne, Büyükşehir Belediyesi'ne, Bursa Kent Konseyi'ne ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala tarafından miniklere katılım belgeleri verildi. DMD Başkanı Alnıaçık, faaliyete katkı sunan BKK Başkanı Pala'ya ve diğer sponsorlara plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Piyanist Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title