Haberler

600 Dershane Kapandı

Güncelleme:

3 bin 500 dershaneden 600'ü şimdiden kepenk kapattı. GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, "Bu sayı 1500'ü bulacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u mart ayında onayladı.

600 DERSHANE KEPENK KAPATTI

Dershaneleri kapatan kanunun ardından 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kepenk kapattığı ortaya çıktı. Bu sayının 1500’ü bulacağını belirten GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, “Kayıt dışı özel ders büroları açıldı. Eğitim yasak bir faaliyete döndü” tespitini yaptı.

Meclis’te kabul edilen ve dershaneleri kapatan yasayla ilgili GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı’dan çarpıcı bir uyarı geldi. Kılcı, kayıt dışı eğitimin yaygınlaştığını belirtti.

"ÖZEL BÜROLAR AÇILIYOR, EĞİTİM YASAK FAALİYET OLDU"

Eğitime ceza uygulanacak bir yola girildiğini söyleyen Kılcı, sınava hazırlık gerektiren derslerin verileceği yerlere yasaklar geleceğini vurguladı. Kılcı, “Ders veren yer devletten izin almalı gibi bir madde var. Ancak bunu takip etme şansları yok. Bunlar ancak şikayetle bulunabilir. Şu anda özel ders büroları açılmaya başlandı. Eğitim tümüyle yasak bir faaliyet haline dönüştü.” diye konuştu.

OKULLAR BOŞALACAK

Türkiye’deki 3 bin 500 dershaneden 600’ünün kapandığını açıklayan Kılcı, özel okullar ile dershanecilerin karşı karşıya getirildiğini kaydetti. Dershanelere sunulan 4 yıllık geçiş sürecinin özel okulların içini boşaltacağını anlatan Kılcı, “Hem resmi hem özelde okuyan son sınıf öğrencileri geçiş sürecine giren kurumlara kayıt yaptıracaktır. Burada sınava hazırlık eğitim, verilecektir. Sadece levhalar değişecek.” dedi.

ÖĞRETMENLER İŞSİZ KALACAK

Öğrenciler kadar öğretmenlerin de mağdur edildiğini kaydeden Kılcı, dershanelerde görev yapan 100 bin öğretmenin işsiz kalma ihtimali ile karşı karşıya kaldığını belirtti. İşsizlik rakamlarının dershanelerin kapatılmasıyla birlikte artacağınını vurgulayan Kılcı, “Dershanede görev yapan personelle ilgili hiçbir düzenleme yok. Onlar tamamen işsiz kalacak. 6 yılını doldurmayan öğretmenlerde aynı kaderi payla acak” dedi.

MERDİVEN ALTI EĞİTİM YAYILACAK

Özel Ders­ha­ne­ler ve Özel Öğ­re­tim Ku­rum­la­rı Bir­li­ği (ÖZ­DE­BİR) Baş­ka­nı Fa­ruk Köp­rü­lü de ders­ha­ne­le­rin ka­pan­ma­sıy­la bir­lik­te mer­di­ven al­tı eği­ti­min yay­gın­la­şa­ca­ğı­nı söy­le­di. Ders­ha­ne­le­rin bir ih­ti­yaç ol­du­ğu­nu be­lir­ten Köp­rü­lü, hü­kü­me­tin ders­ha­ne­le­ri ka­pat­ma­sıy­la bir­lik­te ka­yıt dı­şı ders al­ma ve ver­me du­rum­la­rı­nın yay­gın­la­şa­ca­ğı­nı ifa­de et­ti. (Kaynak: Bugün)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Gül Eyüp Kılcı Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (35)

ORTAortabarnak@hotmail.com:

bizim eve gelebilir...benim fazladan bir ceketim var...Yazzıkk

68
9
yanıtYanıtla
...Citak118@gmail.com:

yukarıdaki yeşili tuşlayanlar kesinlikle paralı troller yazık iş makam mevki vaadiylemi kandınızda bu yolu seçtiniz

yanıt0
yanıt0
grym_gl@hotmail.com:

yok canım yeşil gerçekleri gösteriyor.Şimdiye kadar sizi yeterince makam sahibi yaptı diye artık elinden kurtulamıyorsunuz haberiniz yok

yanıt0
yanıt0
hüseyin2h-5851@hotmail.com:

özel deranede ders veren öğretmenlerin işsiz kalmasına hiç acımıyorum hatta seviniyorum bile ve soruyorum neden normal okullarda öğrencilere iyi ve kaliteli ders öğretmiyorsunuz da paralı okullarda öğretiyorsunuz parası olan insan da olmayan köpek mi niye böyle bi ayrım yapıyorsunuz tabii ki para için neymiş maaşları azmış kimin maaşı çok ki türkiyenin yüzde 70 i asgari ücretle geçiniyor be ayıptır kaldı ki öğretmen olan bi insan parayla bildiğini satmaz parasız öğretmak istiyorum ben herkese öğreteceğim der ama nerede öyle bilinçli hocalar ben chp li olduğum halde bu konuda erdoğana sonuna kadar destek veriyorum çok iyi yaptı keşke her icraatı böyl güzel olsa

12
31
yanıtYanıtla
osmansdgh@dgh.com:

Ak partiye oy verenlere koyun diyemezsin.. birde demokrat diye baslik atmis. Yerim senin demokratligini.. seni demokratligin bu iste...

26
12
yanıtYanıtla
coşkuncos.28@hotmail.com:

VATANDAŞIN BELİNİ BÜKEN FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ORTADAN KALDIRAN,OKULLARI ÖNEMSİZLEŞTİREN DERSHANELERİN KAPATILMASI ÇOK DOĞRU OLMUŞTUR..Dershanede görev yapan TÜM ÖĞRETMENLERİN(Nitelikli,kaliteli insanlardır) AYRIM YAPILMAKSIZIN,kamu kurumlarına alınmalıdır..KAMUYA YÜK DEĞİL KALİTE GELİR..HİİİİÇ KORKULMASIN

13
18
yanıtYanıtla
kadirbaddal3@hotmail.com:

Dershaneler kapatılınca ne olacağını düşünen yok. Sınav sistemi kalkıyor mu? Hayır, o zaman çocuklar yine sınava hazırlanacak. Okuldaki öğretmenler hafta sonu ders vererek dershanelerin yerini alabilir mi? Hayır, nedenine gelince hocalar yıllardır anlattıkları müfradat kadar bilgiye sahipler öğrencilerinin sorusunu çözen derste iki tanede ygs lys sorusu çözen kaç hoca var? Ayrıca bedava olan hizmetten çokta birşey beklemeyin, çocuğun velisi para vermezse takip etmez öğretmen dersini anlatır gider, deneyimlerle sabittir. Orta direk çocuğunu dershaneye verebiliyordu artık dershaneler yok saati en az 100 TL den özel ders aldırabilecek mi?Devlet ne yazık ki eğitimden sınıfta kalmıştır, eğitim için alınan kararlar olacak denilmiş olmuştur.

29
2
yanıtYanıtla
Hakancadiz-ascoli@hotmail.com:

Kardeşim diyosun Özel ders 100 TL ama şunu unutma dershaneler milleti sömürdüler başbakanımızı kutluyoruz kapatsın millet ekmek yemiyor çocuğunu dershaneye gönderiyor ama sonuç yine başarı 0...Dersanelerin kapatılması gerekiyor...İnanki Özel Derse gerek kalmayacak dershane kapanırsa öğrencilerimiz bak nasıl yapışacak milli eğitimdeki öğretmenlerimizin ensesine hocam ders anlat diye...Şimdi dershane var diye kimse okula bile gitmiyor neden bahsediyorsunuz siz....AMA OKULLARDAKİ EĞİTİM SİSTEMİNİ DÜZELTMEK ...Dersaneye gitmeyen kaldımı ALLAH aşkına millet ekmek yemiyor çocuğunu dershaneye gönderiyor...Kapansın bu dershaneler

yanıt0
yanıt0
demokraterdog@gmx.de:

Cahil halk faşist iktidarın işine daha uygun geliyor. Tahsillenmiş vatandaş tabiki koyunluğundan kurtulup insan olur ve Adaletsiz Koyun Partisini seçmez.

21
5
yanıtYanıtla
aliali001@mynet.com:

kardeşim şimdiden evde ders vermeye başladı arkadaşlar saati 60 tl den iyi para 9 ögrencisi var aileler zengin tabi

18
6
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title