Haberler

İşkenceyle öldürülen Elif Nur'un halası, amcası ve babaannesi hakim karşısında: Ayaklarımızdan kapıya zincirle bağladılar

Güncelleme:

Eskişehir'de ebeveynleri cezaevine girdikten sonra 2 kardeşiyle birlikte kaldıkları yakınlarının evinde rahatsızlanıp, götürüldüğü hastanede ölen 6 yaşındaki Elif Nur'un halası, amcası ve babaannesinin yargılanmasına devam edildi. Aç bırakıldıklarını söyleyen Elif Nur'un kardeşleri, "Ayaklarımızdan kapıya zincirle bağladılar. Tek ayak üzerinde tutup üzerimize soğuk su döktüler. Bizi terlik, sopa ve elleriyle dövdüler. Kardeşimiz Elif Nur'a çok kötü davranarak sürekli dövüyorlardı" dedi.

Eskişehir'de 6 yaşındaki Elif Nur'un işkenceyle öldürülmesi nedeniyle tutuklanan hala, amca ve babaanne hakim karşısına çıktı. Haftalar boyunca işkence gören Elif Nur'un kardeşleri, aç bırakıldıklarını belirterek, "Ayaklarımızdan kapıya zincirle bağladılar. Tek ayak üzerinde tutup üzerimize soğuk su döktüler. Bizi terlik, sopa ve elleriyle dövdüler. Kardeşimiz Elif Nur'a çok kötü davranarak sürekli dövüyorlardı" dedi.

6 YAŞINDAKİ ELİF HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oturan Sibel-Gökhan Tiftik çifti, geçen yıl çeşitli suçlardan tutuklandı. Çocukları Elif Nur (6)ile Y. T. (10) ve M. T. (13) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangir Kurumlu'nun yaşadığı aynı mahalledeki eve bırakıldı. Elif Nur, geçen yıl 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elif Nur, kurtarılamadı.

6 yaşındaki Elif Nur'un babasından sanık 2 kardeşi ile annesine tepki: Neden yaptınızElif Nur Tiftik

HALA, AMCA VE BABAANNE TUTUKLANDI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli görülen Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, "Çocuklara kötü muamele" iddiasıyla gözaltına alınıptutuklandı. Elif Nur'un babaannesi Cihangir Kurumlu da 4 gün sonra yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 16'ŞAR YIL HAPİS TALEBİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Eskişehir 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında Elif Nur'a yönelik "çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ise "eziyet" suçlamasıyla 6 yıldan 16'şar yıl hapis cezası istendi.

6 yaşındaki Elif Nur'un babasından sanık 2 kardeşi ile annesine tepki: Neden yaptınız

İLK DURUŞMADA İFADE VERMEDİLER

Davanın ilk duruşmasına Cihangül Kurumlu Kayseri, Deniz Tiftik Sakarya ve Sezer Tiftik ise Eskişehir Cezaevi'nden SEGBİS yöntemiyle bağlandı. Sanıklar, savunma yapmak için bizzat duruşmaya gelmeyi talep edince, mahkeme heyeti savunmalarının bir sonraki duruşma alınacağını ifade etti.

ANNE: KIZIMIN KANI YERDE KALMASIN

Duruşmaya katılan çocukların annesi anne Sibel Tiftik, çocuklarına neden eziyet edildiğini anlamadığını ifade ederek, "Elif Nur 1 aylıkken ben tutuklanarak cezaevine girdim. Elif Nur 6 yaşına geldiğinde, aileme ulaşamadığım için çocuğumu, bakmaları için akrabalarımız olan Cihangül, Deniz ve amcaları Sezer'e teslim ettik. Yaklaşık 6 ay sonra da kızım Elif hayatını kaybetti. 3 çocuğum da aynı evdeydi. Elif Nur'u aç bırakıp, her şeyi yapmışlar. Bunları neden yaptılar hiç anlam veremiyorum. Kızım için adalet istiyorum. Kanı yerde kalmasın" dedi.

6 yaşındaki Elif Nur'un babasından sanık 2 kardeşi ile annesine tepki: Neden yaptınız

BABA: ÇOK CANIM YANIYOR

Başka bir suçtan Mersin Cezaevi'nde bulunan çocukların babası Gökhan Tiftik de SEGBİS yöntemiyle bağlandığı duruşmada, "Çok canım yanıyor, siz benim canımı neden yaktınız. Bu acıyı neden yaşattınız? Ben size güvendim, 3 evladıma sahip çıkamadınız. Neden böyle yaptınız bana bunun cevabını verin? Kızımın ölümünden kimler sorunluysa şikayetçiyim. Bu saatten sonra annem, kardeşlerim yoktur. Bu insanlardan aile olmaz" diye konuştu.

"SÜREKLİ DÖVÜYORLARDI"

Mahkemeye SEGBİS yöntemiyle bağlanarak psikolog eşliğinde ifade veren 2 kardeş ise kendilerine yemek verilmediğini, istediklerinde ise dövüldüklerini belirterek, "Ayaklarımızdan kapıya zincirle bağladılar. Tek ayak üzerinde tutup üzerimize soğuk su döktüler. Durduk yere bizi terlik, sopa ve elleriyle dövdüler. Kardeşimiz Elif Nur'a çok kötü davranarak sürekli dövüyorlardı" dedi.

6 yaşındaki Elif Nur'un babasından sanık 2 kardeşi ile annesine tepki: Neden yaptınız

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ilk ifadelerin ardından 3 sanığın da savunmalarının mahkeme salonunda alınması için duruşmayı 20 Ekim'e erteledi.

HAFTALARCA YEMEK YEMEMİŞLER

İddianamede yer alan İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuna göre Elif Nur'un fiziksel istismarın yanı sıra ölümünün uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı meydana geldiği belirlendi. Ayrıca şüphelilerin çocuklara bakmak için sosyal yardım parası aldığı belirtilen iddianamede, şu ifadeler kullanıldı: "Elif Nur Tiftik ve mağdurlar M. ve Y.'nin bakımını üstlendikleri, hatta bakımları nedeniyle sosyal yardım aldıkları, ancak maktul ve mağdurların insani şartlarda ve insani koşullarda yaşamadıkları, çatı arasında, soğuk bir ortamda, eşyasız çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine uygun olmayan koşullarda yaşadıkları, ayrıca odadan ayrılmalarına engel olacak şekilde kapıya çan bağlamak suretiyle kapının açılmasından şüphelilerin haberdar oldukları mağdur çocukların ve maktulün günlerce ve hatta haftalarca herhangi bir besin maddesi yemeden çatı arasında kaldıkları tespit edildi."

6 yaşındaki Elif Nur'un babasından sanık 2 kardeşi ile annesine tepki: Neden yaptınız

"ÇOCUKLARA ALDIRIŞ ETMEDEN YAŞAMAYA DEVAM ETTİLER"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Bölümü'nden alınan raporda, diğer 2 kardeşin de yaşıtlarına göre yeterince beslenmedikleri ve gelişim geriliklerinin olduğu bilgisine yer verilen iddianamede; "Şüphelilerin çocukların durumuna aldırış etmeyen yaşantılarına devam ettikleri, kendileri uygun ortamda ve yeterli beslenme imkanı bulmuş iken maktul ve mağdurları bu imkanlardan bilerek mahrum ettikleri, işledikleri suç nedeniyle şüphelilerin kanunda öngörülen cezanın en üst sınırından cezalandırılmaları gerektiği, yine şüphelilerin maktulün kardeşleri mağdurlara karşı ise çocuğa eziyet suçlarını işlediklerine ilişkin haklarında kamu davası açmaya yeterlilikte delil ve kanaat oluştuğu" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title