Haberler

500 Yıllık Şifahane "Tıp Müzesi" Oluyor

ZEKA'nın mali destek programına aldığı Manisa'daki Şifahane'nin "Tıp Müzesi"ne dönüştürülmesi projesinin protokolü imzalandı

Manisa'daki 500 yıllık şifahanenin "Tıp Müzesi"ne dönüştürülmesi projesi kapsamında, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) arasında mali destek protokolü imzalandı.

Tarihi binada gerçekleştirilen imza törenine, ZEKA Proje İzleme Değerlendirme ve Yatırım Destek Ofisi Uzmanları, proje koordinatörü CBÜ Manisa Yöresi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil ile proje ekibi katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil, ZEKA'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında "500 Yıllık Şifahane, Tıp Tarihi Müzesi ile Hayat Buluyor"  projesine 214 bin lira mali destek sağlayacağını bildirdi.

Yeşil, 9 ayda tamamlanması hedeflenen proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Bina, müzeye uygun hale getirilecek. Çeşitli hastalık ve aletleri anlatan, müzenin genel tanıtımını yapan 3D animasyonlar hazırlanarak, binası içerisindeki ilgili odalarda gösterime sunulacak. Müze binası avlusunda müzikli ışık ve su dansı havuzu oluşturulacak. Ayrıca Manisa'da yaşamış olan doktorları anlatan bir sergi de müze içerisinde yer alacak."

Yaklaşık 500 yıla damgasını vuran Mesir Macunu'nun imal edildiği Sultan Cami Külliyesi içerisinde yer alan Şifahane, 1526 yılında hastaların tedavi edilmesi için inşaa edilmişti. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yeşil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title