Haberler

Bursa Valisi Karaloğlu, Mevsimlik İşçilerle İftar Yaptı

Güncelleme:

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 5 yıldızlı otellerde düzenlenen iftar programlarını reddedip her gün farklı bir yere misafir oluyor.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 5 yıldızlı otellerde düzenlenen iftar programlarını reddedip her gün farklı bir yere misafir oluyor. Karaloğlu, dün akşam Yenişehir ilçesinde 700 mevsimlik işçinin bulunduğu çadırları ziyaret edip iftar yaptı. Mevsimlik işçilerin çocuklarına oyuncak ve hediye dağıtan Karaloğlu, burada çocuklar için yaz okulu açacakları müjdesini verdi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, rutin hale getirdiği köy ziyaretlerine Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık, Koyunhisar, Çardak, Çeltikçi, Yolören ve Karasıl köylerini ekledi. 5 yıldızlı otellerde düzenlenen iftar programlarını kabul etmeyen Karaloğlu, Yenişehir'de çadırlarda kalan mevsimlik işçilerle iftar yaptı.

Vali Karaloğlu, "Bursa'ya kendi rızkını alın teriyle kazanmak için gelen insanlarımızla bu mübarek ramazanda iftar sofralarında bir araya gelmek istedik. Buradaki mevsimlik işçilerle birlikte olup onların koşullarını yerinde görmek istedim. Bir ihtiyaçlarının olup olmadığını bugüne kadar yapılan çalışmaların nasıl gittiğini yakından görmek istedim" dedi.

Yaklaşık 700 kişinin kaldığı mevsimlik işçi çadırlarından Mehmet Gezer isimli mevsimlik işçinin çadırına misafir olan Karaloğlu, çadırda yaşayan aile ile sohbet edip sıkıntılarını dinledi. Ailenin çocuklarını da yanına alarak çeşitli hediyeler veren Karaoğlu, "Bütün sorunlar bitti demiyoruz. Çadırda yaşamak mutlaka zordur. Çalıştığınız sektör zor bir sektör. Ama bizim, devletin görevi sizlere asgari insani şartları oluşturacak ortamları yapmak. İçme suyunu, kullanma suyunu temin etmek. Elektriği temin etmek, çocuklarımızın eğitim ihtiyacı varsa onları sağlamak, Kuran kursu ihtiyacı varsa onu yapmak. Hanımefendilere, kadınlarımıza yönelik bir kurs ihtiyacı varsa, bir eğitim ihtiyacı varsa onları sağlamak bizim görevimiz. Yoksa işin doğasında bir zorluk var zaten. Çadırda yaşamak zor, kolay bir iş değil. Zor bir iş yapıyorsunuz kendi rızkınız için alın terinizle helal bir şekilde çalışıyorsunuz. Onun için her şeyden önce her birinizi kutlamak istiyorum. Kendi emeğinizle, kendi ihtiyaçlarınızı karşıladığınız için sizleri kutluyorum" dedi.

Tarımın yoğun olduğu bölgede mevsimlik işçilere ihtiyaç olduğunu da belirten Vali Karaloğlu: "Size bu bölgenin ihtiyacı var, bu bölgede tarım yoğun olarak yapılıyor. Bursa'nın genelinde yaklaşık 7000 mevsimlik işçimiz var. Yenişehir en yoğun olarak işçisi olan bölgemiz, diğer işçilerimizin de yoğun olduğu bölgelerdeki işçilerle de birer akşam iftarda beraber olmak istiyoruz. Dertlerini dinlemeye, sorunlarınızı dinleyip gidermek istiyoruz" diye konuştu.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARINA KREŞ VE ANAOKULU

Mevsimlik işçilerin sıkıntıları ile yakından ilgilenen Karaoğlu, "Özellikle bu bölgede çocuk sayısının çok olduğunu gördüm, tarlaya gitmeyen çocuklarla ilgili inşallah burada yeni sınıflar, kreşler, anaokulları oluşturup o çocukları biraz daha hem eğlensinler hem eğitilsinler hem de kendi çadırlarının dışında yeni bin ortama girsinler diye çalışmalarımız olacak. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Bu akşam bizi misafir ettiğiniz için, iftar sofranızı bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay hocanın Kuran tilaveti ile başlayan iftar da Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kaymakam Süleyman Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve tüm kurum müdürleri de hazır bulundu.

Bursa Müftüsü'nün kıldırdığı akşam namazında açık havada tüm davetliler dua ettiler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title