Haberler

5 Yaşında Öykü Yazdı, 7'Sinde İlk Kitabını Çıkardı,

Güncelleme:

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın minik yazarı Duru Divriklioğlu büyük ilgi gördü.

9'UNDA 2. KİTABIYLA KİTAP FUARINDA İMZA GÜNÜNDEYDİ !

Ana teması "Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlenen, kitap fuarı birbirinden renkli çocuk etkinlikleriyle açıldı. AYA Kitap, fuarın en minik yazarı Duru Divriklioğlu'nun imza günlerine ev sahipliği yaptı.

Bu güne kadar birçok yazarı edebiyat dünyasına kazandıran AYA Kitap'ın 9 yaşındaki çocuk yazarı Duru Divriklioğlu, "Ağaçlar Yırtılmasın" ve "Ormanda Trafik Kuralları" isimli kitaplarını kendisi gibi minik okurları için imzaladı. Duru Divriklioğlu 9 yaşında bir çocuk yazar ve ilk öykü-masallarını 5 yaşında yazmaya başladı. Duru "Neden yaşıtların masallarla uyumayı tercih ederken sen masal yazmaya karar verdin?" diye sorulduğunda "Anlatılan masalları çok beğenmiyordum. Sonları da her zaman istediğim gibi bitmiyordu. Sanki bazı şeyler eksik kalıyordu" şeklinde cevap veriyor.

Duru, 2010 yılında katıldığı Tepe Nautilus Öykü Yarışması'nda "Ağaçlar Yırtılmasın" öyküsüyle 3.'lük elde ederken en küçük yaştaki yarışmacı oldu ve öyküsü derece alan diğer çalışmalarla birlikte "Dünyamız Yeşil Kalsın" kitabında yer aldı. Daha sonra aynı ismi taşıyan ve 6 öyküsünden oluşan ilk kitabını 7 yaşında çıkardı. Türkiye'nin en genç yazarı olarak ana haber bültenleri ve TV programları dahil olmak üzere bir çok günlük gazetede röportajlarıyla yer alarak tüm Türkiye'de tanındı. 14 Mayıs 2011'de Onur Güvener Trafik Konulu Öykü Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu.

Duru Divriklioğlu'nun Aya Kitap'tan yeni çıkan ikinci kitabı "Ormanda Trafik Kuralları" ismini taşıyor. Kitapla aynı ismi taşıyan ödüllü öykünün dışında, yine ödüllü bir öyküsü "Hayal Kolyesi" ve "Ekmeğin Önemi" kitapta yer alan üç öyküyü oluşturuyor. Duru resim çalışmalarıyla da bir çok ödülün sahibi ve masal-öykülerini kitaplarında kendi çizdiği resimleriyle tamamlıyor. Duru Divriklioğlu'nun imza günleri 24-25 Kasım günleri 11.00-15.00 saatleri arasında devam edecek.

Duru Divriklioğlu'nun Aldığı Ödüller :

2009 Lyra Resim Yarışması / Mansiyon

2010 Tepe Nautilus Öykü Yarışması / 3.'lük (Ağaçlar Yırtılmasın Öyküsü ile)

2011 Onur Güvener Trafik konulu yarışması / Türkiye 1.'liği (Ormanda Trafik Kuralları öyküsü ile)

2012 Akasya Koleji Resim Yarışması / Mansiyon

2012 Doğançay Müzesi Resim Yarışması / Sergileme

2012 Sıradışı Yayıncılık Öykü Yarışması Türkiye / 3.'lük (Hayal Kolyesi öyküsü ile)

2012 Uluslar arası Ahmet Yeşil Resim Yarışması / Dünya 3.lüğü

Basın İletişim : Emin Divriklioğlu

Gsm : 0533 422 44 09 emindivriklioglu@effect.com.tr

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Yeşil İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title